Manje posla za prijedorske prevoznike

Na području prijedorske opštine registrovano je 117 pravoznika robe, 12 preduzeća i četiri samostalna preduzetnika za prevoz lica, te 41 taksista, kažu u Odsjeku za saobraćaj ove opštine. Po riječima šefa ovog odsjeka, Aleksandra Jeftića, broj onih koji se bave prevozom robe u posljednje vrijeme opada.
– Prema posljednjim evidencijama, u prošloj godini registrovano je šest novih javnih prevoznika robe, ali u istom periodu za stalno je odjavljeno njih 11 i isto toliko ih je zatražilo privremenu odjavu djelatnosti. Negativni trend je konstantno prisutan što nikako ne ohrabruje – rekao je Jeftić.
Kada je u pitanju putnički prevoz, prije svega autobuski, tu nije bilo većih promjena. Jeftić navodi da su na područlju Prijedora registrovana četiri samostalna preduzetnika koji se bave prevozom lica.
– Međutim, taj broj je mnogo veći jer imamo 12 takvih prevoznika koji su registrovani kao društva ograničene odgovornosti ili akcionarska društva koja se ne registruju u opštini – rekao je Jeftić dodajući da ništa bolje stanje nije ni po pitanju broja registrovanih taksista. Prošle godine njih šest je odjavilo svoju djelatnost za stalno, a dvoje privremeno tako da se taksi prevozom trenutno bavi 41 lice.
Jeftić je podsjetio da Prijedor ima najjeftiniji gradski saobraćaj u Republici Srpskoj.
– Trenutno imamo 27 prigradskih i četiri gradske linije. Izbor prevoznika obavljamo na bazi cijena koje su ponudili u prijavama na konkurs. S obzirom da je goriva u posljednje vrijeme poskupjelo jedan broj prevoznika zatražio je korekciju cijena – kazao je Jaftić dodajući da karta za gradski prevoz iznosi jednu marku.
Fokus

Comments are closed.