Maskenbal okupio nekoliko stotina djece

mask1

Nekoliko stotina djece učestvovalo je na maskenbalu „Svijet dječije mašte“ koji su u okviru Prijedorskog kulturnog ljeta 2015 na Trgu majora Zorana Karlice organizovali Turistička organizacija grada Prijedora i gradska uprava.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković pozvao je djecu da uživaju i da se takmiče samo usput jer svi koji su učestvovali su i pobijedili.

mask4

„Draga djeco, vi ste vlasnici ovog grada vi ste najljepše što ovaj grad ima“, poručio je Đaković.

Direktor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić rekla je da je u maskenbalu učestvovalo 11 osnovnih škola sa područja Prijedora i da je odziv bio neočekivano velik.

mask2

„Neočekivano, zato što ovu tradicionalnu manifestaciju prošle godine nismo organizovali jer se u ovo vrijeme grad borio sa posljedicama poplava, zbog čega je tradicija nakratko prekinuta“, podsjetila je Ganić.

Ona je najavila da će iduće godine ovaj maskenbal biti organizovan u LJetnoj bašti, s obzirom na to da je, nakon malog, i centralni gradski trg postao pretijesan za sve učesnike.

Priznanje i nagradu za najbolju masku u cjelini dobila je škola „Branko Radičević“ iz Petrova, za najbolji scenski nastup „Kozarac“ iz Kozarca, za najsmješnije maske „Desanka Maksimović“ Prijedor, za maske sa edukativnim elementima „Vuk Karadžić“ iz Omarske, a za izbor tematskih maski „Ćirilo i Metodije“ iz Trnopolja.

mask3

Za originalnost maski priznanje i nagradu dobila je škola „Mladen Stojanović“ LJubija, za najveselije maske „Jovan Cvijić“ Brezičani, za maske sa ekološkim elementima „Centar Sunce“ Prijedor, za kvalitet izrade maski „Petar Kočić“ Prijedor, za maštovitost maski „Dositej Obradović“ Prijedor i za raznovrsnost maski „Branko Ćopić“ Prijedor.

U revijalnom dijelu nastupili su mažoret sekcija OŠ „Branko Ćopić“, mažoretkinje „Fetsina“, klovn Fazonko, šminkerka Pipi Duga Čarapa i ulični lutkarski teatar po ugledu na španske lutke falje Udruženja „Žene u umjetnosti“, a u organizaciju je bio uključen Odred izviđača „Doktor Mladen Stojanović“.

U okviru Prijedorskog kulturnog ljeta 2015 sinoć je održan i koncert maturanata srednje muzičke škole „Savo Balaban“ Prijedor.

Autor: SRNA – Nezavisne novine
Foto: Kozarski vjesnik

Comments are closed.