Maskenbal okupio više stotina mališana

Srn2016-6-4_97863_0

Nekoliko stotina djece učestvovalo je na maskenbalu „Svijet dječije mašte“ koji su u okviru Prijedorskog kulturnog ljeta 2016. organizovali Turistička organizacija grada Prijedora i gradska uprava.

Direktor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić rekla je da je u maskenbalu učestvovalo 11 osnovnih škola sa područja Prijedora odnosno sve izuzev Lamovite i Kozarca.

Srn2016-6-4_97863_1

„Maskenbal jeste takmičarskog karaktera, ali nema pobjednika nego koliko ima škola toliko i priznanja“, dodala je Ganićeva.

Teme ovogodišnjeg maskenbala bile su flora, fauna, ekologija i turizam, te su pred sugrađanima defilovali mališani maskirani u voće i povrće, domaće i divlje životinje, insekte i cvijeće.

Bilo je tenisera i fudbalera, kraljeva, kraljica i princeza, indijanaca, vila, vještica, spajdermena, betmena, minionsa i zvončica, pekara, kuvara, policajaca i ljekara, a našli su se tu i jedan pljačkaš banke, gejša, grof drakula i pčelar.

Srn2016-6-4_97863_2

Priznanje za najveselije maske dobila je Osnovna škola /OŠ/ „Dositej Obradović“ Prijedor, za najkreativnije maske OŠ „Mladen Stojanović“ LJubija, za kvalitet nastupa i cjelokupan ugođaj OŠ „Desanka Maksimović“, za scenski nastup OŠ „Branko Radičević“ Petrovo, za najraznovrsnije maske OŠ „Petar Petrović NJegoš“ Busnovi i za originalnost maski OŠ „Petar Kočić“ Prijedor.

Srn2016-6-4_97863_3

Najzastupljeniji ekološki element imala je OŠ „Branko Ćopić“, najedukativnije elemente OŠ „Jovan Cvijić“ Brezičani, najsmješnije maske OŠ „Ćirilo i Metodije“ Trnopolje, najbolji izbor tematskih maski OŠ „Vuk Karadžić“ Omarska, a najbolju masku i kostim u cjelini „Centar Sunce“.

Srn2016-6-4_97863_4

Nastupe škola ocjenjivao je žiri u sastavu Zorica Jojić, glumica Pozorišta Prijedor i član Udruženja „Žene u umjetnosti“, koreograf Dada Topić i likovni umjetnik Jovana Marijanović.

Srn2016-6-4_97863_5

Nagrade za najbolji literarni rad o temi „Prijedor, grad prepun ljubavi“ osvojili su Jovana Đenadija, učenica drugog razreda OŠ „Dositej Obradović“, Sergej Pantoš, učenik četvrtog razreda OŠ „Desanka Maksimović“ i Ana Mirjana Brdar, učenica sedmog razreda OŠ „Jovan Cvijić“ Brezičani.

Srn2016-6-4_97863_6

U revijalnom dijelu nastupili su mažoret sekcija OŠ „Branko Ćopić“ i mažoret klub „Fetsina“, klaun Fazonko, lutke falje Udruženja „Žene u umjetnosti“ i volonteri Udruženja građana „DON“ kao kostimirani junaci crtanih filmova.

Srn2016-6-4_97863_7

Bilo je planirano da maskenbal bude održan na Trgu majora Zorana Karlice, ali je zbog kiše preseljen u Sportsku dvoranu „Mladost“.

Autor: SRNA – Nezavisne novine

Comments are closed.