Maturanti prijedorske Medicinske i tehnološko-građevinske škole konačno stigli kući

Maturanti Medicinske i tehnološko-građevinske škole Prijedor, večeras su, nešto prije 19 časova konačno stigli u naš grad.

Grupa od 86 maturanata zajedno sa svojim razrednim starješinama tako su, nakon više od 36 sati putovanja, napokon ugledali svoje roditelje i prijatelje, te su konačno završili svoju ekskurziju koja im sigurno neće ostati u najljepšoj uspomeni.

Posljednji u nizu problema nastao je nakon prelaska granice Jasenovac-Donja Gradina, jer su pripadnici Granične policije i PS Kozarska Dubica „presreli“ autobuse u blizini Milića gaja te ih vratili nazad do Kozarske Dubice gdje je iz autobusa izašla Maja Jaganjac, predstavnica turističke agencije Lajf turizam koja je bila organizator ove ekskurzije.

Navodno, razlog izlaska iz autobusa je bojazan za njenu sigurnost iako je pomenuta osoba prilikom ulaska u BiH pred policajcima, vozačima autobus i profesorima Medicinske i tehnološko-građevinske škole uzjavila da se osjeća bezbjedno i da će sa učenicima putovati do Prijedora.

Direktor Medicinske i tehnološko-građevinske škole iz Prijedora Milenko Kosić, profesori koji su vodili maturante kao i sami učenici izrazili su veliku zahvalnost vozačima i predstavnicima Putničke agencije Sudex-bus iz Gradačca koji su ih bezbjedno vozili i na kraju vratili kući, iako su i sami prevareni od turističke agencije Lajf turizam, te zbog kršenja ugovora nisu ni imali obavezu da mlade Prijedorčane prevezu nazad.

Comments are closed.