Međunarodna naučna konferencija „Bezbjednosni inženjering“-Zapaženi radovi dvojice Prijedorčana

Međunarodna naučna konferencija Bezbjednosni inženjering – zaštita od požara, životna sredina i integrisani rizici održana je od 18. do 20.oktobra 2012 godine. Ovaj naučni skup održan je Novom Sadu a organizatori su bili Tehnički fakultet u Novom Sadu, Visoka tehnička škola u Novom Sadu i Tehnički univerzitet Republike Slovačke. Tematske oblasti koje su obuhvaćene naučnim i stručnim radovima na ovoj međunarodnoj naučnoj konferenciji bile su: Zaštita od požara, životna sredina i radna okolina, civilna zaštita i zaštita u vanrednim situacijama i upravljanje rizicima i bezbjednosni inženjering.

Zapažene naučno – stručne radove na ovom naučnom skupu imali su i Prijedorčani, dr Dušan Vranješ, šef opštinskog Odsjeka civilne zaštite i Nebojša Miljuš, dipl. ing. mašinstva, komandir Terirorijalne vatrogasne jedinice.

Na ovom naučnom skupu ovi autori su imali sljedeće radove:
1. Požar kao profil opasnosti na području opštine Prijedor i mogućnost zaštite i
2. Zaštita životne sredine u uslovima ekstremnog zagađenja.

Ovi radovi imaju kako naučni značaj tako i značaj za unapređenje sistema zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara na području opštine Prijedor s obzirom da je u njima izvršena analiza profila opasnosti prisutnih na području opštine Prijedor i predložene mjere za unapređenje sistema funkcionisanja zaštite i spasavanja kao i neophodnih uslova tehničko –tehnoloških unapređenja kako bi se bezbjednost građanja opštine Prijedor podigla na viši nivo.

Radovi koji su od strane autora prezentovani na ovom Međunarodnom naučnom skupu objavljeni su u Zborniku radova ove naučne konferencije. Prema riječima autora, radovi su izazvali veliko interesovanje učesnika koji su iskazali zainteresovanost za različite vidove saradnje kako na naučnom planu tako i na planu rješavanja pitanje i problema u oblasti bezbjednosti i zaštite i spasavanja stanovništva i materijalnih dobara kao i zaštite životne sredine.
Grad Prijedor

Comments are closed.