Međunarodna nedjelja djeteta-Prijedorski mališani ukazali na dječija prava

Pedesetak predškolaca iz Dječijeg vrtića „Radost“ u povodu Međunarodne nedjelje djeteta posjetili su danas rukovodstvo opštine Prijedor gdje su izvođenjem prigodnog programa ukazali na potrebu poštovanja dječijih prava.

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić rekao je da u odgajanju djece najveću ulogu imaju roditelji, a da su i vrtići i škole i sve institucije i ustanove dužni da brinu o pravima djeteta.

„Djeci treba pažnje svaki dan u godini, a ovu nedjelju koristimo da upozorimo obrazovne insitutucije, prosvejtne radnike, roditelje i cijele zajednice da su prava djeteta zaštićena konvencijom Ujedinjenih nacija i da tako treba da bude i u praksi jer su djeca najveće bogatstvo“, kazao je Pavić.

Direktorica Dječijeg vrtića „Radost“ Dušanka Božić istakla je da je ovim prijemom počelo obilježavanje Međunarodne nedjelje djeteta.

„Predstoji nam druženje sa djecom iz ostalih vrtića, a svako odjeljenje će iamti svoj maskenbal u dijelu grada u kojem živi i time ćemo pokazati sugrađanima da vide djecu koja borave u vrtićima, a iz njihove su neposredne blizine“, kazala je Božićeva.

Mališani su načelniku poklonili kutiju od školjki koju su sami napravili, a on njima korpe slatkiša koje će u vrtiću podijeliti sa ostalim drugarima.

U Prijedoru trenutno u vrtićima boravi 405 djece čime su kapaciteti ove ustanove na području grada maksimalno popunjeni.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.