Međunarodni dan osoba sa invaliditetom-Hiljadu KM za opremanje fiskulturne sale u Centru Sunce

Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske darovalo je danas hiljadu KM maraka Javnoj ustanovi „Centar Sunce“ Prijedor u povodu 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Pomoćnica ministarke za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske Branka Malešević rekla je da ovo ministarstvo podržava mlade, a pogotovo mlade sa invaliditetom i da će to nastaviti činiti i ubuduće.

„Novac koji danas darujemo ovoj ustanovi namijenjen je za nabavku rekvizita za opremanje školske fiskulturne sale koji će doprinijeti razvoju fizičke kulture i poboljšanju kvaliteta života“, kazala je Maleševićeva novinarima u Prijedoru.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je lokalna zajednica prepoznala potrebe lica sa invaliditetom i da nastoji udovoljiti osnovnom imperativu, a to je ravnopravnost.

„Ovaj dan samo treba da sve nas podsjeti da lica sa invaliditetom postoje i da im treba omogućiti ravnopravnost i u zakonu i u svakodnevnom životu“, istakao je Pavić.

Direktorica JU „Centar Sunce“ Slađana Radaković rekla je da je ova ustanova ponosna na činjenicu da su njena vrata širom otvorena za sve i da je njen rad i značaj u lokalnoj zajednici iz dana u dan sve više prepoznat i priznat.

„Tradicionalno na ovaj dan organizujemo priredbu dramske i recitatorske sekcije i hora i izložbu radova djece i mladih sa posebnim potrebama, bilo da su naši štićenici bilo da su članovi Udruženja `Menerali`“, kazala je Radakovićeva.

Izloženi su nakit, kožne torbe, lutke, jastuci, novčanici, futrole i privjesci, a dio radova biće izložen i sutra u Izložbenom prostoru „Koraci“ u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske. Sav prihod od prodaje dječijih radova poslužiće za nabavku materijala za kreativne radionice.

JU „Centar Sunce“ Prijedor broji blizu stotinu štićenika.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.