Međunarodni sajam omladinskih organizacija

Prijedor

Podmladak gradske organizacije Crvenog krsta najbolja je omladinska organizacija učesnica ovogodišnjeg međunarodnog sajma omladinskih organizacija (SONVO), koji je večeras održan u Prijedoru.

Članovi ove organizacije su, prema mišljenju većine učesnika sajma, imali najbolje uređen štand i na najbolji način su predstavili svoje aktivnosti.

Јednodnevni, šesti međunarodni sajam omladinskih nevladinih organizacija u organizaciji Omladinskog centra „Info point“ i Agencije lokalne demokratije iz Prijedora, održan je pod motom „Mladi i umrežavanje“.

Sajam je na malom gradskom trgu okupio predstavnike 10 lokalnih omladinskih nevladinih organizacija i 24 opštinske omladinske i nevladine organizacije iz 14 evropskih zemalja.

Predsjednik Omladinskog centra „Info point“ Draško Anđelić istakao je da se iz godine u godinu povećava broj učesnika, te da je sajam i ove godine postigao svoj osnovni cilj.

– Osim druženja i povezivanja mladih iz raznih organizacija i iz raznih gradova pa i država, predstavili smo se našim sugrađanima, kako mladim, tako i njihovim roditeljima kojima smo željeli da pokažemo šta mi to radimo i gdje i kako da oni usmjere svoju djecu da se priključe nekoj od ovih organizacija – rekao je Anđelić.

Koordinator sajma Halida Selimović dodala je da je vidljivost rada ovih omladinskih organizacija veoma bitna jer se njihova aktivnost svodi na volonterske poslove.

– To su poslovi sa kojima se javnost samo povremeno upoznaje, a i ovdje u gradu i šire imamo omladinu koja stvarno vrijedno radi i potrebno je da se povremeno na ovakav način predstave građanima – istakla je Selimovićeva.

Pored predstavljanja omladinskih organizacija na štandovima, građanima su se predstavili i manekeni, a za još bolje i upoznavanje među učesnicima sajma pobrinuli su se di-džejevi i plesne grupe modernog plesa.

Kao i prethodnih godina sajam SONVO jedna je od manifestacija prijedorskog Kulturnog ljeta koje se nastavlja već 12.juna kada će u Pozorištu Prijedor biti izvedena predstava „Večera budala“ u okviru akcije ove pozorište kuće pod nazivom „Pozorište za marku“.

Autor: SRNA – RTRS

Comments are closed.