„Mikrofin“ poklonio novo igralište djeci Prijedora

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i direktor mikrokreditnog društva „Mikrofin“ Mladen Bosnić otvorili su danas u Prijedoru novoizgrađeno dječije igralište u prijedorskom naselju „M-ovi“, u ulici Majora Milana Tepića.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je ovom prilikom zahvalio ovoj organizaciji na tome što je prepoznala značaj uređenja jednog ovakog prostora u centru grada za dječiju igru.

„Djeci predajemo na upotrebu, a zajedno sa odraslima i na čuvanje i održavanje ovih modernih rekvizita za igru“, istakao je Đaković.

Igralište je sagrađeno sredstvima „Mikrofina“, a u okviru široke akcije ove kompanije u okviru koje je već izgrađeno jedno igralište u Banjaluci. Obilježavajući 20 godina rada, vodeća mikrokreditna organizacija će ove godine donirati ukupno pet igrališta u gradovima širom BiH.

Direktor „Mikrofina“ Mladen Bosnić izjavio je da, izgradnjom novih igralište, žele pomoći razvoj lokalnih zajednica u kojim posluju.

„U dvije decenije iza nas, pomogli smo razvoj nebrojeno mnogo malih biznisa u gradu Prijedoru, od kojih su neki u međuvremenu prerasli u veoma uspješne kompanije. Osjećajući potrebu da se na neki način odužimo gradovima u kojim radimo, odlučili smo da jedno od igrališta poklonimo i Prijedoru, gradu u kojem smo, i pored brojne konkurencije, nesumnjivi lider na tržištu mikrofinansija“, rekao je Bosnić.

Igralište, u čiju je izgradnju „Mikrofin“ uložio 15.000 KM, sagrađeno je na površini od 250 kvadratnih metara, a opremljeno je modernim rekvizitima primjerenim za uzrast djece do 12 godina.

Projekat je realizovan u saradnji sa gradom Prijedorom, a uz uvažavanje potreba stanara ovog naselja.

Izvor: PrijedorGrad.org

Comments are closed.