Milanko i Rada ipak idu u školu

Zahvaljujući humanim ljudima Milanko i Radmila Knežević iz Miske Glave postali su srednjoškolci i tako riješili dojučerašnje dileme hoće li na jesen ići u školu ili ne.

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić odobrio je novac za finansiranje mjesečne autobuske karte tokom sljedeće školske godine, što i je bila najveća prepreka da djeca upišu srednju školu.

Milankov djed, a Radmilin otac Dragan Knežević sam izdržava porodicu i nije mogao da obezbijedi oko 140 maraka mjesečno za dvije karte za prevoz do škole.

Dragan je rekao da je ponosan na to što je Milanko upisao Mašinsku školu jer želi da bude varilac, a Radmila Ugostiteljsko-ekonomsku školu, smjer trgovački tehničar.

– Želim samo da završim školu i da radim negdje, a to mi neće smetati da i dalje pomažem djedu u poljoprivredi – rekao je Milanko.

A njegov djed dodaje da je četiri kćerke školovao koliko je mogao i to uglavnom od poljoprivrede i nadničenja.

– Nema više na selu zarade, i bilo je nemoguće da ih dalje školujem, a opet mi je bilo žao djece jer ova mala je kad god bismo pomenuli školu zaplakala – rekao je Dragan, koji dodaje da su mu ostale kćerke udate, ali niti on može pomoći njima niti one njemu.

Kaže da je zahvalan “Glasu Srpske” jer su poslije objavljivanja teksta o Milanku mnogi poželjeli da pomognu, a iz Kabineta predsjednika RS Milorada Dodika su obećali da će djeci darovati 10.000 maraka.

– Posebno zahvaljujem uči Neđi Praštalu, kojem sam se prvom obratio i koji je učinio mnogo za djecu – kaže Dragan.

Tokom prethodna dva dana za pomoć Kneževićima javio se veliki broj privrednika i pojedinaca, među kojima i “Kolo srpskih sestara” iz Prijedora, “Sektor” Banjaluka, “Simpo-SIK” Gradiška i mnogi drugi.

Broj žiro-računa
Djed Dragan Knežević je juče prvi put u životu otvorio račun u banci, pa svi koji žele da pomognu ovoj djeci mogu da uplate novac na broj žiro-računa.

Dragan (Rade) Knežević (za školovanje djece Milanka i Radmile) Miska Glava bb, Prijedor
JMBG 2409961160025
NLB Razvojna banka a.d. Filijala Prijedor
broj računa 5620078107946912
Glas Srpske

Comments are closed.