Mile-tex vratio 54 radnika

Prijedorsko tekstilno preduzeće „Mile-tex“ jedno je od rijetkih koje je u prošlom mjesecu zaposlilo 54 radnika tekstilne struke u Prijedoru.
Direktor i vlasnik ove kompanije Mile Popović kaže da je zbog manjka posla u februaru na mjesec dana morao da otpusti sve radnike sa posla, ali da ih je u martu ponovo vratio na radna mjesta.
„Nisam želio da spekulišem. Otvoreno sam u februaru rekao radnicima da ću ih morati poslati na berzu rada, jer posla u januaru i februaru nije bilo. Obećao sam im da ću ih za mjesec dana, čim malo otopli, a poslovni partneri se pojave, ponovo vratiti na radna mjesta i to sam i učinio. U pogonu je trenutno zaposleno 60 radnika, a ako se bude javila potreba, biće još zapošljavanja“, najavio je Mile Popović.
Za vrijeme koje su proveli na evidenciji prijedorskog biroa za zapošljavanje, radnicima preduzeća nije prekidan radni staž, a primali su i materijalnu pomoć koja im po zakonu pripada.
U „Mile-texu već 10 godina radi i Ljilja Milojica, koja se slaže s nastojanjima poslodavca da otpuštanjem radnika na mjesec dana premosti period u vremenu kada nema posla.
„Potpuno smo shvatili i prihvatili taj način rada. Najvažnije je da nas je gazda ponovo primio na posao i da sada radimo, imamo redovne plate i druge prinadležnosti“, kazala je Milojica.
Nezavisne novine

Comments are closed.