Milunović: Uskoro prenos vlasništva na korisnike stanova [video]

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović izjavio je danas da je u toku postupak prenošenja vlasništva nad stanovima u boračkoj zgradi u prijedorskom naselju Pećani na njihove krajnje korisnike, nakon što je Vlada Srpske vlasništvo prenijela na grad Prijedor.

– Riječ je o jednoj zgradi, a ostalo je da se završi uređenje oko tri boračke zgrade koje je po sporazumu između Vlade i grada trebalo biti urađeno, ali se čekala izgradnja još jedne zgrade. Mislim da smo sada to prevazišli i da je taj period isuviše dug da bismo čekali na tu izgradnju i prilagođavanje i uređenje tog zemljišta. Dogovorili smo se da se u najskorije vrijeme pristupi uređenju zemljišta i parkinga, koji je neophodan, prije svega, ratnim vojnim invalidima koji su tamo – rekao Milunović.

On je naveo da će problem javne kuhinje u jednoj od boračkih zgrada biti privremeno riješen otklanjanjem tehničkih nedostataka koji uznemiravaju stanare, a da će se potom tražiti mogućnost nove lokacije tako da ne ometa normalan život građana.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je potrebno riješiti imovinske odnose, odnosno pravo na otkup stanova i da će Gradska uprava nastojati da riješi i pitanje javne kuhinje Udruženja građana „Optimisti“, koja se nalazi u prizemlju boračke zgrade.

– Problem je ispusnih gasova kuhinje koja nije bila tehnički ispravno uključena i zbog neugodnih mirisa što hitnije ćemo to rješavati, a u dogledno vrijeme razmotrićemo i inicijativu za izmještanje, ali ima malo slobodnih mjesta za te namjene kojima raspolaže grad – naveo je Đaković.

Predsjednik zajednica etažnih vlasnika boračke zgrade na Pećanima Boško Beronja pozdravio je današnji dogovor i rekao da stanari zgrade ne mogu otvarati prozore zbog neugodnih mirisa iz javne kuhinje i da se boje neželjenih posljedica poput požara, kao i da veoma mnogo ljudi tu dolazi, te je upitna i bezbjednost.

Izvor: SRNA – RTRS

Comments are closed.