Ministar Kasipović posjetio renoviranu školu Desanka Maksimović

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović je danas simboličnim presijecanjem vrpce otvorio renovirani objekat Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Prijedoru za koji je iz Razvojnog programa RS izdvojeno 375.000 KM. „Ova škola je izgrađena prije 41 godinu i do sada u ovaj objekat nisu ulagana značajnija sredstva, tako da su ova sredstva sasvim opravdano uložena i učenicima stvoreni znatno povoljniji uslovi za učenje i boravak u njoj“, rekao je Kasipović nakon obilaska renovirane škole.
On je dodao da je ovo, nakon renoviranja, gotovo nova škola, te da se nada da će u saradnji sa lokalnom zajednicom biti uložena i dodatna sredstva kako bi se započeti proces renoviranja u potpunosti i završio. „U Prijedoru je Vlada RS dosta radila i gradila kada je riječ o obrazovanju, tako da je do sada uloženo više od 3 miliona KM za renoviranje ove škole kao i objekta muzičke škole, izgradnju područne škole u Gornjim Orlovcima, sanaciju krova Elektrotehničke škole , a odobrena su i sredstava za izgradnju Specijalne škole.
Ne mislim da je to dovoljno i nadam se da će potrebe i drugih prijedorskih škola postati predmet interesovanja Vlade“, istakao je Kasipović. Direktorica Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Borislava Tokić je izrazila svoje veliko zadovoljstvo što su nastojanja zaposlenih u ovoj obrazovnoj ustanovi urodili plodom i što je Dan ove škole obilježen na najljepši mogući način. „Radovi su počeli prije pola godine, a tokom proteklog vremena smo uspjeli da organizujemo nastavu i da ne izgubimo nijedan čas, a svaka marka je uložena na najbolji mogući način uz maksimalno angažovanje i sopstvene radne snage na pojedinim poslovima uređenja školskog prostora i namještaja“, rekla je Tokićeva.
Ona je dodala da su obnovljeni fasada, stolarija i sanitarni čvorovi, te da očekuje podršku opštine Prijedor u postavljanju školske ograde. Osnovnu školu „Desanka Maksimović“ u ovoj školskoj godini pohađa 916 učenika, a u prvom upisnom roku je upisano 57 prvačića. Povodom otvaranja renoviranog objekta, sa opravdanim zakašnjenjem, obilježen je i Dan škole prigodnom školskom priredbom kojom su se predstavili učenici ove škole.

Comments are closed.