Ministarka Lejla Rešić predala na upotrebu Nacionalnom parku „Kozara“ dvije „škode felicije“

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić danas je Nacionalnom parku „Kozara“ predala na upotrebu dva automobila marke „škoda felicija“.

„To su dva auta koja su koristili upravni inspektori, a s obzirom na to da upravni inspektori djeluju prilično daleko od Banjaluke, odlučili smo da ova auta povučemo, ali nismo željeli da ih stavljamo na licitaciju znajući da postoje ustanove i republičke organizacije koje imaju potrebe da im se pomognu na ovakav način“,. rekla je Rešićeva novinarima na Mrakovici.

Ona je naglasila da su vozila u ispravnom stanju, ali da imaju dosta godina da bi odgovarala terenskim potrebama inspektora.

„Nacionalni park `Kozara` je izrazio potrebu i evo izašli smo u susret da im pomognemo na ovakav način. Nadamo se da će im ova vrsta pomoći i biti od koristi“, dodala je Rešić.

Direktor Nacionalnog parka „Kozara“ Dragan Romčević rekao je da ova ustanova ima dosta zastario vozni park i da je mnoga vozila potrebno mijenjati.

„Nismo bili u mogućnosti da mijenjamo vozila i svakako da će nam ova vozila, koja smo dobili od Ministarstva lokalne uprave i samouprave Republike Srpske, pomoći u lakšoj komunikaciji, a koristiće se na teritoriji Parka i na relaciji Prijedor – Kozara“, dodao je Romčević.

„Škode felicije“ koje je Nacionalni park „Kozara“ danas dobio od Ministarstva urave i lokalne samouprave Republike Srpske proizvedene su 1999. godine.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.