Ministarstvo sporta nije dobilo zahtjeve iz Prijedora

Ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske /RS/ Nada Tešanović rekla je da ovo ministarstvo nije dobilo zahtjeve ni za rekonstrukciju postojeće sportske dvorane u Prijedor ni za izgradnju novih dvorana.

„Za rekonstrukciju sportskih dvorana u ovoj godini raspolažemo sa svega 100.000 KM što nikako ne može zadovoljiti potrebe svih, dok se izgradnja novih dvorana finansira iz Razvojnog programa RS“, rekla je Tešanović Srni.

Ona je dodala da, kad su u pitanju rekonstrukcije, Ministarstvo najprije ima obeveze prema Prnjavoru i Kostajnici, te još nekim opštinama.

„Prvi novac koji dođe, gledaću kako da ga najpravičnije rasporedim, a znate i da je dvorana u Zvorniku zbog poplava ostala bez parketa“, navela je Tešanović.

Direktor Sportske dvorane /SD/ „Mladost“ iz Prijedora Boško Torbica rekao je ranije da su ovom objektu prijeko potrebni rekonstrukcija krova i male i velike sale, parketa i grijanja, kao i uvođenje novih sadržaja, za šta će dio novca obezbijediti ova javna ustanova, dok se mnogo veći dio očekuje od opštine Prijedor i od Vlade RS.

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić ranije je izjavio da su mnogi gradovi manji od Prijedora dobili pomoć Vlade RS za izgradnju sportskih dvorana i da očekuje da se i grad na Sani nađe na tom spisku.

On je najavio da opština ima u planu izgradnju sportske dvorane u Omarskoj jednakih kapaciteta kao što je dvorana „Mladost“, te izgradnju sportske dvorane u prijedorskom naselju Urije koja bi bila veća od ove postojeće koja odavno ne zadovoljava potrebe grada.

SD „Mladost“ obilježila je u januaru 35 godina postojanja i rada.

Izvor: SRNA

Comments are closed.