Mjesni odbori DNS-a Pećani i Centar darovali 3 samohrane majke i 9 njihove djece

Članovi mjesnih odbora Demokratskog narodnog saveza Centar i Pećani posjetili su danas 3 socijalno ugrožene porodice kojima su uručili pakete pomoći povodom predstojećih božićnih praznika. Članovi Mjesnog odbora DNS-a Pećani posjetili su 2 višečlane porodice iz ove mjesne zajednice. Radi se o nezaposlenim samohranim majkama, Daliborka Mastikosa ima petoro djece uzrasta od 7 do 17 godina a Danijela Vidaković dvije djevojčice od 10 i 12 godina. Obje majke su izrazile veliku zahvalnost Mjesnom odboru DNS-a Pećani na ovim paketima koji će kako same kažu, dobro doći pred božićne praznike.
„Baš smo i ciljali da to budu višečlane porodice. Mi imamo sačinjenu socijalnu kartu i nismo gledali da to bude striktno član naše stranke, već da to budu mještani ove mjesne zajednice koji su u stanju socijalne potrebe, kako bismo ih obradovali povodom ovog velikog praznika“, rekao je predsjednik ovog mjesnog odbora Vlado Liščinski dodavši da je vrijednost ovih paketa oko 150 KM. Samohrana majka Svjetlana Kunić živi kao podstanar sa 14-godišnjom kćerkom i 19-godišnjim sinom ometenim u razvoju, nezaposlena je i jedini mjesečni prihod je 164 KM dječijeg dodatka i tuđe njege. „Ovo je prvi put za ovih 9 godina da je neko došao u moju kuću, da nas posjeti.
Ovo puno znači za mene i moju djecu, jer dolaze božićni praznici koje ćemo provesti najljepše do sada“, rekla je Kunićeva. Predsjednik Mjesnog odbora DNS-a Centar Zoran Bulić potvrdio je da su ovu humani akciju pripremali u saradnji sa Centrom za socijalni rad. „Ovo je već tradicionalna akcija našeg mjesnog odbora. Skupljali smo priloge i prikupili dovoljno sredstava za paket osnovnih životnih namirnica i nešto novčanih sredstava i na preporuku Centra za socijalni rad obišli ovu majku sa dvoje djece, tako da će Kunići moći da u radosti provedu ovaj veliki hrišćanski praznik“, rekao je Bulić.
Foto – GradPrijedor.com
Tekst – GradPrijedor.com i SRNA

Comments are closed.