Mladi Prijedorčanin odgovorio na napade e-novina: Lukoviću, hvala za reklamu!

press rs-reakcija na e-novineE-novine, koje u medijskim krugovima Srbije važe za marginalan portal i koji RS poslovično pominju u najnegativnijem kontekstu, ovih dana su se ostrvile na četrnaestogodišnjeg Milovana Malića iz Prijedora, jer je objavio „Knjigu o Dražinim četnicima“.

Uredništvo E-novina ovaj događaj je propratilo sledećim naslovnim blokom: „Bolesno: Šumski pionir napisao knjigu o Draži“, „Tako mali, a već četnik“, „Otkrio podlu Brozovu nameru da uništi đenerala: Četrnaestogodišnji Milovan Malić, učenik devetog razreda Osnovne škole ‘Branko Ćopić’ iz Prijedora, ovih se dana slavi kao dečji heroj zloglasne Šumske. Uz pomoć dede Milana, koji očigledno ima bogato četničko iskustvo, pionir Milovan napisao je knjigu uzbudljivog naslova ‘Knjiga o Dražinim četnicima’, objavljenu u izdanju banjalučkog ‘Art printa’ u zaklanom (ovo doslovno znači) tiražu od hiljadu primeraka“.

E-novine iz Beograda, koje RS redovno nazivaju takozvanom, genocidnom, šumskom i šumskim rajhom, nedonoščetom Velike Srbije i severoistočnom pokrajinom, dalje navode da je „starmali četničić (14) već postao zvezda četolikih blogova i bradatih medija koji sa iskukanim zadovoljstvom prenose Malićeve teledirigovane izjave“. Pomenuti portal piše i „da je ovaj maloletnik već duboko zašao u mrak Šumske“, a napad na četrnaestogodišnjaka pojačavaju međunaslovima: „Dete četnik o svojoj knjizi, Dražini četnici o komunističkim zločincima, Dražini četnici o podlim partizanima, Dražini četnici o čiča Draži, Dražini četnici o krvoloku Josipu Brozu, Dražini četnici o svom bolu glede Jasenovca otvoreno pita, Dražini četnici o srpskim podelama, Dražini četnici se zahvaljuje odraslim četnicima“.

Da ni tu nije bio kraj povampirenom obrušavanju ovog nazovi jeretičkog medija na maloletnika, govore i uvredljivi potpisi ispod fotografija: „Milovan Malić, četničić u roze košuljici“, „Zeka i potočić: Dečja knjiga koja je potresla četničku Šumsku“, „Stopama Rajka Vasića: MM, četnik-junior, proslavljeni autor“, „Erotski simbol za svako napredno dete: Draža Mihailović, krvnik…“

Na kraju svog teksta, E-novine, koje uređuje Petar Luković, navode da su „citati (teksta op.a.) preuzeti sa ravnogorskog bloga generalmihailovich.com i šumskog izdanja Pressa, dok su međunaslovi vlasništvo kompanije Brainwashing: Peremo mozak brzo i povoljno, sa sedištem u Šumskoj“.

Milovan Malić, autor „Knjige o Dražinim četnicima“, koja je nedavno objavljena u 1.000 primeraka, od srca se zahvaljuje E-novinama i njihovom uredniku.

– Poštovani Petre Lukoviću, iskreno zahvaljujem što ste mi gratis izreklamirali knjigu. Ona se ionako već dobro prodaje, a ako poželite poslaću vam jednu besplatno, jer vidim da ste frustrirani i neupućeni čak i u reč četnik i ravnogorac, a kamoli u tematiku Ravnogorskog pokreta, koji je u Drugom svetskom ratu kao jedini legalan pokret posle Kraljevine Jugoslavije osnovao Dragoljub Mihailović, srpska dika, đeneral Jugoslovenske kraljevske vojske u otadžbini i prvi gerilac tadašnje Evrope. Ja sam u knjizi, za čije pisanje su mi pomogli deda Milan i nastavnik Dušan Jojić, hteo da skrenem pažnju da o Dražinim četnicima počne da se govori argumentovano, jer se istina o ovom slobodarskom pokretu, satanizovanom od komunista, i dalje prećutkuje. Ponoviću, partizani, gde je bilo najviše Srba, dobili su rat. Ali, njih, gospodine Petre, ne treba izjednačavati sa komunistima i njihovim ideolozima, da ne bude novih podela među našim narodom. Takođe, uvrede koje ste vi i vaše ćate pripisali meni, čiča Draži, RS, a tako i borcima, koji su dali život za nju, najviše govore o vama – navodi Malić.

Milovan poziva „superstarmalog Lukovića“ na veliku promociju knjige, koja će uskoro biti održana u Banjaluci, a kasnije i u Beogradu, a želja mu je i da bude gost u emisiji „Ćirilica“, novinara Milomira Marića.

Ranković: Da ga, ipak, ukantamo!
Izvesni Ranković je u komentaru na „tekst“ E-novina o Maliću uz ostalo napisao: „Uzgred, da ga, ipak, ukantamo, mali je nedvosmisleno i nedvojbeno kriv za Keraterm; pa daj da ga raščerupamo i osujetimo monstruma koji nastaje“. Tu su i drugi komentari: „Mali četničić izgleda kao reinkarnacija Dobrice Ćosica, već je ponos, dika i idol mladih četnika spremnih da kolju, pale i kradu“. „Je..m ti đeda, babu, mater i oca, sine moj, kad te tako vaspitaše“! „Odvratno dete odvratnih roditelja“. „Pišite i kritikujte koliko želite, ovo štene će biti predsednik. Ako ne Srbije, Šumske sigurno hoće. Nema Nikolić šta da brine, mlade vojvode pristižu“. „Genijalno, deca od 14 godina pišu povesne knjige! Dečja usta nikada ne lažu“.

Press RS

Comments are closed.