Mobilnim radarom svaki sat zabilježeno 26,2 prekršaja prekoračenja brzine

Radar - Rammer 10

Radarski sistem „Ramer 10“ na području Centra javne bezbjednosti Prijedor svakih sat vremena evidentirao je prosječno 26,2 prekršaja prekoračenja brzine učesnika u saobraćaju.

Zabrinjavajući je podatak da je na dionici puta u naseljenom mjestu Kozarac, za pet sati rada ovaj radar evidentirao 1.005 prekršaja ili 3,35 prekršaja u minuti, saopšteno je iz ovog centra.

Uređaj posjeduje memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se eliminisana mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran „Ramer 10“ radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Radarskim sistemom „Ramer 10“ na području Centra javne bezbjednosti Prijedor vršena je kontrola u periodu od 29. jula do 22. avgusta, automatskim mjerenjem dozvoljene brzine.

Kontrola brzine kretanja vršena je na putnim pravcima gdje se prema evidencijama statističkih podataka najčešće događaju saobraćajne nesreće s teškim i smrtnim posljedicama, čiji je uzrok u najvećem broju slučajeva brzina kretanja.

Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor apeluju na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise.

Autor: Fena – Vijesti.ba

Comments are closed.