Most Mira forum u zajednici-Volontiranje i doprinos lokalnoj zajednici

Proteklog četvrtka u prostorijama Omladinskog savjeta Opštine Prijedor održan je sastanak foruma u zajednici „Mosta Mira“ – britanske dobrotvorne organizacije koja već četvrtu godinu zaredom organizuje dječiji umjetnički festival u Kevljanima kod Prijedora, na kojem učestvuje veliki broj volontera – umjetnika iz Velike Britanije i drugih evropskih zemalja. „Most Mira“ je ovom prilikom, zajedno sa prisutnim prijedorskim volonterima, nastavnicima prijedorskih osnovnih škola koje učestvuju na festivalu, omladinskim organizacijama i nevladinim organizacijama, pokrenuo inicijativu za saradnju na malim projektima i aktivnostima u zajednici tokom godine, u duhu „Most Mira“ festivala. Na sastanku su učestvovali predstavnici Dramskog studija „Desnica“ Prijedor, Studentskog pozorišta „Krsmanac“ Beograd, Omladinskog centra Hambarine, Omladinskog centra Donja Puharska, CISV BiH, „Stop drogi“ Prijedor, „Optimisti“ Kozarac, nastavnici i profesori iz OŠ „Branko Ćopić“ iz Prijedora i OŠ „Ćirilo i Metodije“ iz Trnopolja te umjetnici koji daju podršku festivalu i volonteri koji su ranije učestvovali ili će od ove godine učestvovati na „Most Mira“ festivalu.
Sastanku su u savjetodavnom svojstvu prisustvovali predstavnici Opštine Prijedor, Nansen dijalog centra Prijedor, Centra za informisanje, savjetovanje i obuku mladih (CISO) Prijedor i Internet portala www.gradprijedor.com koji su iznijeli svoje prijedloge za ovu saradnju, na osnovu dosadašnjih iskustava u radu u lokalnoj zajednici.
Forum u zajednici je dio aktivnosti koje ova organizacija provodi tokom godine, pored festivala koji će se ove godine održati od 3 do 13. maja, a cilj je bliža saradnja sa lokalnom zajednicom, volonterima, nastavnicima i omladinskim organizacijama, u smislu obuka i rada na izgradnji njihovih organizacijskih kapaciteta i ličnih kompetencija individualnih učesnika na festivalu. „Most Mira“ kroz ovu inicijativu zainteresovanima nudi obuku iz pripreme i podnošenja konkretnih projekata za aktivnosti u zajednici, kao i obuku iz rada s medijima i obuku izgradnje CV-ja i nastupa pred budućim poslodavcima na osnovu iskustva stečenog volontiranjem na „Most Mira“ festivalu.
Za detaljnije informacije možete se obratiti organizaciji „Most Mira“ putem telefona 065/755-426 ili na e-mail adresu: zoran@mostmiraproject.org.
Tekst i foto – Most Mira i GradPrijedor.com

Comments are closed.