Mrakovica: Počela ski sezona-Frontal proskijao ovu sezonu – VIDEO

Ukoliko vam je Jahorina preskupa, a Vlašić predaleko, ili obratno, možete probati i skijanje na Kozari.

U 18:30 časova, zvanično je započeta ski sezona na Kozari. Odlučili smo se za vas provjeriti kako to izgleda u praksi i ustanovili da besplatan ski lift 10.12.2012. nije izazvao baš toliku navalu, koliko smo mu se mi radovali.

Naravno, ni besplatan prevoz žicom, ili baš zbog toga, nije iskorijenio prolazak preko reda, guranje i nepoštovanje osoblja kada kažu da je „posljednja žica“. No, to je već stvar opštedruštvene evolucije zbog koje smo i ovdje gdje jesmo.

Ipak, jedno petnaestak minuta su iznosila čekanja da se prihvatite tanjirače, dok je spuštanje u laganom ritmu i noseći uređaj za snimanje slike i zvuka, eksperimentalno potvrđeno izašao 02:08 minuta.

Ju Tjub je „popravkom uzdrmane kamere“, od ovog snimka više napravio neku vrstu animacije, tako da ozbiljno razmišljamo o pristavljanju jednog „nepopravljenog“.

U svakom slučaju, ukoliko volite da boravite na čistom zraku i uopšte vas ne uzbunjuje to što ga neki zovu i vazduh, a dužina ove staze zadovoljava vaše skijaške vizije; Kozara može biti mjesto za vas.

Večeras je postojao portir na ulazu u Nacioalni park, ali nije pokazivao želju da vas zaustavi i naplati drumarinu pri ulazu u isti. Udaljenost do skijališta na Kozari u jednom pravcu, od Banje Luke iznosi nekih pedesetak kilometara.

I, sada najbitnije
U svakom slučaju, koliko smo mi shvatili, cijene su iste kao i prošle godine:

Velika ski staza
Dnevni ski-pas za odrasle iznosi 15 KM, a za djecu 10 KM
Poludnevni ski-pas za odrasle iznosi 10 KM, a za djecu 7 KM
Ski-pas za noćno skijanje iznosi 13 KM

Dječija ski staza
Dnevni ski-pas iznosi 5 KM.
Dnevno skijanje organizuje se svakim danom od 10 do 16 časova, a noćno od 18.30 do 21.30 časova.

Frontal.rs

Comments are closed.