Mrakovicu posjetilo više od 4.000 turista

Na Mrakovici kod Prijedora od početka ove godine boravilo je više od 4.000 turista, a smještajni kapaciteti na toj planini su bili potpuno popunjeni.

Direktor prijedorskog Nacionalnog parka „Kozara“ Dragan Romčević rekao je da su u vrijeme praznika smještajni kapaciteti hotela „Monument“, motela „Bijele vode“ i bungalova na Kozari bili prebukirani, ali da je za svakog posjetioca bio obezbijeđen adekvatan smještaj.

„Tokom praznika posjeta turista na Mrakovici bila je iznad naših očekivanja, jer je prema broju plaćenih ulaznica u zoni Nacionalnog parka evidentirano više od 4.000 gostiju i posjetilaca“, kaže Romčević.

Prema njegovim riječima, taj broj je sigurno daleko veći jer su aktivirali i smještajne kapacitete u paviljonima na Benkovcu, gdje borave izviđači, kao i paviljone Planinarsko-skijaškog društva „Ljubijski rudar“.

Ulaz u Nacionalni park „Kozara“, koji je prošle godine posjetila 71.000 turista uglavnom iz zemalja bivše Jugoslavije, iznosi dvije KM za odrasle, a za djecu jednu KM.

Romčević je potvrdio da je Ministarstvo prosvjete i kulture RS odobrilo 250.000 KM za revitalizaciju stalne muzejske postavke u Memorijalnoj zoni Nacionalnog parka „Kozara“, za što je prošle godine Ministarstvo civilnih poslova BiH obezbjedilo i inicijalna sredstva u iznosu od 30.000 KM.

„Sve to će upotpuniti turističke sadržaje na Kozari i privući još veći broj posjetilaca“, smatra Romčević.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.