m:tel kampanja „Jedan poziv mijenja sve – ne koristi telefon dok voziš“ i u Prijedoru

Nakon Banjaluke, Doboja i Bijeljine, auto-simulator kompanije m:tel koji na jedinstven način prikazuje koje su opasnosti upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, stigao je i u Prijedor. Na Trgu majora Zorana Karlice, instalacija je postavljena u srijedu, 3. jula, a stanovnici Prijedora imaće priliku da test vožnju obave i u četvrtak, 4. jula 2019. od 18 do 21 čas.

Iz kompanije m:tel podsjećaju da je jedan od ciljeva društveno odgovorne kampanje „Jedan poziv mijenja sve – ne koristi telefon dok voziš“ dodatna edukacija korisnika, koji su ujedno i vozači, o važnosti što većeg stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

„Zaista nam je drago što građani prepoznaju našu namjeru, te nakon simulirane nezgode koju dožive u našem auto-simulatoru i drugim vozačima prepričavaju kakve su zapravo opasnosti upotrebe mobilnog telefona, što na kraju i jeste cilj naše kampanje. U Banjaluci, Doboju i Bijeljini, auto-simulator je testiralo nekoliko stotina građana, a sigurni smo da će interesovanje biti podjednako i u ostalim gradovima”, poručili su iz kompanije m:tel.

Nakon Prijedora, auto-simulator će tokom jula biti postavljen u Trebinju, a kompanija m:tel će u narednom periodu realizovati i brojne druge edukativne aktivnosti.

Kampanju realizuje kompanija „M:tel“ uz podršku Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencije za bezbjednost saobraćaja Srpske i Auto-moto saveza Srpske i trajaće četiri mjeseca.

Comments are closed.