Murselovići u hotelu Prijedor

Petočlana porodica Osmana Murselovića, sina Muharema Murselovića, kandidata za načelnika opštine Prijedor, prekjuče popodne je iz prihvatne stanice Centra za socijalni rad preseljena u hotel „Prijedor“. Ova porodica je u subotu, zbog nemogućnosti da uđe u porodičnu kuću u samom centru Prijedora, bila smještena u prihvatnu stanicu, a Rade Javorić, direktor Centra, rekao je da im je poslije 72 časa obezbijeđen smještaj u apartmanu u prijedorskom hotelu.

On kaže da su Osmanu, njegovoj bolesnoj supruzi i troje maloljetne djece morali osigirati adekvatne uslove za privremeno prebivalište.

Dodao je da socijalni radnici svakodnevno obilaze Murseloviće, te da su im obezbijeđeni lijekovi za djecu i odjeća, kao i ishrana i smještaj u hotelu.

U Centru za socijalni rad se nadaju da će se Murselovići kraće vrijeme zadržati u hotelu, te da će ubrzo riješiti svoj stambeni problem.

Tridesetdvogodišnji Osman Murselović kaže da se zahvaljuje prijedorskom Centru na brizi o njemu i njegovoj porodici.

„Čuo sam da se za moj slučaj zainteresovao i Marko Pavić, načelnik Prijedora. Posebno mi je pomogla Azra Pašalić, predsjednica SO Prijedor i moja rođaka po ocu, koja se uvijek brinula za mene i moju porodicu. Moj otac Muharem mi je preko medija poručio da je slobodna kuća moje tetke u naselju Gomjenica. Ne znam da li mu je poznato da ta tetkina kuća nema ni struje ni vode i da je neuslovna“, kazao je Osman Murselović.

Dodaje da je u međuvremenu kontaktirao sa majkom Minom u Americi, te da je od nje zatražio da mu uz uz odgovarajuću papirologiju proslijedi i darovni ugovor u kojem mu poklanja dio svoje imovine koju je stekla u braku sa njegovim ocem.

„Prvenstveno se to odnosi na dio kuće koju sada koristi moj otac sa svojom novom suprugom i njenim sinom. On je uzurpirao i taj majčin dio, napravio od njega kancelarije koje za velike pare iznajmljuje, a ja se nalazim maltene na ulici“, govori Osman Murselović. Dodaje da mu je dvoje maloljetne djece bolesno, te da mu je petogodišnji sin Hajrudin zbog iscrpljenosti i viroze u prijedorskoj bolnici. Prijedor više neće napuštati ni on ni njegova porodica koja se uredno prijavila u tom gradu.

Porodica Osmana Murselovića iz Zenice zamalo je završila na ulici nakon što im Muharem Murselović u subotu nije dozvolio da se smjeste u njegovoj kući. Muharem Murselović ujdurmu oko smještaja njegovog sina, sa kojim je prekinuo sve odnose prije četiri godine, nazvao je prljavom političkom kampanjom onih koji žele da ga politički diskredituju.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.