Muzička škola Savo Balaban-Upis darovitih učenika

U Muzičkoj školi “Savo Balaban”, početkom prošle sedmice, počeo je upis kandidata u pripremni i prvi razred osnovne škole, koji je trajao do petka.
“Jedna generacija darovitih učenika Muzičke škole primila je diplome o uspješno završenom pripremnom školovanju, a druga je već zakucala na vrata ove ugledne škole. Radi se o najmlađoj kategoriji mališana, uzrasta do devet godina, koji imaju dara za muziku”, rekao je direktor ove škole Gojko Rađenović.
Drugi upis odnosi se na učenike koji su, prošle godine, uspješno završili pripremnu nastavu odličnim ili vrlodobrim uspjehom, a, po tradiciji, kandidati se najviše opredjeljuju za klavir, harmoniku i gitaru.
“Ove godine javilo se i osam kandidata za violinu, što je novina u odnosu na ranije godine, kada su se obično javljala po jedan ili dva kandidata”, kazao je Rađenović.
Koliko će ukupno učenika biti upisano u prijedorsku Muzičku školu, više ne zavisi ni od samih kandidata, niti škole, već od nadležnog ministarstva. Restrikcije prilikom upisa prvenstveno će se odnositi na srednju školu. Prema odluci Ministarstva, Muzička škola u Prijedoru može upisati jedno odjeljenje prvih razreda koje bi brojalo do 20 učenika.
Tekst – Kozarski vjesnik
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.