Na 22. Petrovdanskom padobranskom kupu u Prijedoru skaču 64 padobranca

Na prijedorskom aerodromu Urije počeo je 22. Petrovdanski padobranski kup “Prijedor 2017.“ U ovom takmičenju međunarodnog karaktera učestvuje 13 ekipa sa 64 padobranca.

Pored padobranaca iz BiH, takmiče se i padobranci iz Kanade, Makedonije, Slovenije, Austrije, Italije, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

Skokovi na cilj sa visine od 1.200 metara boduju se za ekipe, ali i svakog padobranca pojedinačno. Za ovu namjenu, angažovan je helikopter Oružanih snaga BiH.

Pobjednici će biti proglašeni sutra u 17 časova. Padobranci su zadovoljni skokovima koje izvode od devet časova jutros.

– Vremenske prilike su zasad išle u prilog našim skokovima, ali biće sve neizvjesno do samog kraja – kaže prošlogodišnji pobjednik u kategoriji veterana, član Aero kluba „Prijedor“, Draško Lajić.

Sportski direktor Petrovdanskog padobranskog kupa, Zoran Sredić, tvrdi da vrijeme neće uticati na takmičenje.

– Imamo najave da bi se danas popodne moglo pogoršati vrijeme, međutim nama je za svjetsko takmičenje dovoljno da imamo po četiri turnusa, iako je programom predviđeno po osam skokova, te polufinalni i finalni skokovi – objašnjava Sredić.

Ovo takmičenje padobranaca, u Prijedoru se održava od 1996. godine, a od 2010. godine uvršteno je u kalendar Svetske vazduhoplovne asocijacije (FAI).

Organizator takmičenja je Aero klub „Prijedor“, a glavni sudija Samir Handanagić.

Pokrovitelji su grad Prijedor, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS i Ministarstvo odbrane BiH.

Više fotogragija možete pogledati u našoj galeriji na adresi https://www.gradprijedor.com/22-petrovdanski-padobranski-kup-prijedor-2017.

Autor: B. Majstorović – Blic.rs
Foto: GradPrijedor.com

Comments are closed.