Na javni forum došli građani, ali ne i kandidati za gradonačelnika Prijedora

Nijedan od tri kandidata za prvog gradonačelnika Prijedora nije se odazvao učešću u javnom forumu u organizaciji Udruženja građana „DON“ iz Prijedora, te je šezdesetak građana ostalo bez mogućnosti da direktno postavlja pitanja kandidatima za najvišu funkciju u lokalnoj zajednici.

Izvršna direktorica „DON-a“ Murisa Marić rekla je da je dopis o razlozima za nedolazak došao od samo jednog od pozvana tri kandidata za gradonačelnika Prijedora, koliko ih se i bori za povjerenje sugrađana 7. oktorba.

„Kandidat DNS-a Marko Pavić pismeno je obrazložio svoje odsustvo, dok se druga dva kandidata, uprkos velikom broju sastanaka, razgovora i usklađivanja termina sa njihovim obevazama nisu ni pojavili niti su odsustvo opravdali“, rekla je Marićeva novinarima u Prijedoru.

Ona je dodala da je sala puna građana i prazan sto sa imenima Marka Pavića, te kandidata SNSD-a i SDS-a za gradonačelnika Prijedora, Drage Tadića i Borislava Bojića, takođe jedna slika naše stvarnosti.

Na forumu je trebalo da svaki kandidat predstavi svoj predizborni program i da odgovore na pitanja građana o lokalnim problemima.

Udruženje građana „DON“ iz Prijedora vodi kampanju „IzaBeri pO svojo mjeRI“ u okviru projekta „Građani u procesu izbora“ koji realizuje u deset opština u BiH sa osam partnerskih nevladinih organizacija.

Projekat „Građani u procesu izbora“ traje pet mjeseci i obuhvata i treninge za partnerske organizacije i izborne posmatrače, edukacije za žene i mlade po mjesnim zajednicama, medijsku promociju i praćenje predizborne kampanje.

Centri civilnih inicijativa finansiraju ovaj projekat sa 98.000 dolara. Provodi se u opštinama Novi Grad i Centar u Sarajevu, u Travniku, Livnu, Mostaru, Gradišci, Foči, Trebinju, Bijeljini i Prijedoru.

Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.