Na Kozari, krajiškoj ljepotici, novi sadržaji privlače turiste [video]

kozara

Sudeći po statistikama za prva tri mjeseca, broj posjetilaca na Koyari je bio 24 hiljade, što je za osam hiljada manje nego u istom periodu prošle godine. Međutim, rukovodstvo Nacionalnog parka očekuje da će se zbog toplijih dana koji predstoje, povećati broj posjeta. Težeći tome, na Krajiškoj ljepotici ove godine uvedeni su i novi sadržaji.

Oaza mira, čistog vazduha i bogata turistička ponuda Kozare, već su izmamili prve posjetioce. U okviru proljećnih radova, uređene su pješačke staze, popravljene turističke table, uređena izletišta, sportski sadržaji za biciklizam, penjalište, ali i mjesta gdje najmlađi na Kozari provode svoje vrijeme.

Dragan Romčević, direktor Nacionalnog parka Kozara, ističe da su u Nacionalnom parku u toku aktivnosti na otvaranju info centra.

„Uredili smo još jedno izletište, Bijele vode između Gole planine i same Mrakovice, kao i biciklističke staze za one koji vole montbajk i brdski biciklizam. Dakle može se naći za svakog po nešto“, ističe Romčević.

Krajiška ljepotica biser je turističke ponude kako Prijedora tako i ovog dijela Republike Srpske, kažu u gradskoj turističkoj organizaciji. Pored Kozare, na ovdašnjoj turističkoj mapi ima još mnogo toga da se vidi.

„U ljetnom periodu to je rijeka Sana, a tu su i kulturne ustanove koje možete da posjetite u gradu kao što je Muzej Kozare i Spomen kuće Stojanović. Tu je i kino, pozorište, galerija“, napominje Amira Ganić, direktorka Turističke organizacije grada Prijedora.

Kozara je interesanta posjetiocima u zimskom periodu zbog skijališta, ali ništa manje interesovanja za ovu planinu nema i tokom ostalih godišnjih doba. Ljekari kažu, zbog nadmorske visine i klime ,Kozara je sasvim sigurno i vazdušna banja.

Autor: RTRS

Comments are closed.