Na području CJB Prijedor sankcionisano 379 učesnika u saobraćaju

policija

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor su 03., 04. i 05.11.2016. godine proveli republičku akciju „Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i utvrđivanja alkoholisanosti vozača“, za sve policijske stanice na području Centra.

Tokom provođenja akcije na području CJB Prijedor ukupno je kontrolisan 641 učesnik u saobraćaju, a zbog uočenih prekršaja sankcionisano je 379 vozača ili 59,12% od ukupnog broja kontrolisanih.

Zbog prekoračenja brzine kretanja ukupno je sankcionisano 160 vozača, dok su za 25 vozača ili 15,62% od ukupnog broja sankcionisanih, pored novčane kazne izrečene i zaštitne mjere zabrane upravljanja.

Alkotestiran je 384 učesnik u saobraćaju, od kojih je 86 isključeno iz saobraćaja. Od navedenog broja, kod 81 vozača i jednog pješaka utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu iznad dozvoljene, dok je 5 vozača odbilo alkotest. 25 vozača zadržano je lišenjem slobode.

Evidentirano je 160 prekršaja prekoračenja brzine ili 13,3 prekršaja po satu kontrole. Akcija pojačane kontrole provođena je u periodu od tri dana u dva termina po osam časova, tako da je u prosjeku na jedan sat aktivnosti kontrolisano 26,7 učesnika u saobraćaju.

Ukupno je evidentirano 86 prekršaja ili 7,16 prekršaj po satu angažovanja, a procenat isključenih vozača iz saobraćaja po danu angažovanja je 28,66% (mjesečni prosjek CJB je 5 vozača dnevno).

Pored prekršaja prekoračenja brzine i učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola, patrole policijskih službenika evidentirale su i 134 ostalih prekršaja.

Centar javne bezbjednosti Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Autor: MUP RS

Comments are closed.