Na području grada Prijedora proteklog vikenda realizovane aktivnosti pojačane kontrole učesnika u saobraćaju

policija

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor, su na području grada Prijedora tokom proteklog vikenda planski realizovali aktivnosti pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, usmjerenu na vozače koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Tokom realizovanih aktivnosti ukupno je kontrolisano 156 vozača. Sankcionisana su 43 vozača zbog prisustva alkohola u organizmu, od čega je 15 vozača lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama do otrežnjenja, a najduže 12 časova.

Centar javne bezbjednosti Prijedor apeluje na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih propisa, a policijski službenici će kontinuirano nastaviti sa aktivnostima kontrole učesnika u saobraćaju gdje je akcent stavljen na primjenu mjere zadržavanje lišenjem slobode, kojom je propisano lišenje slobode lica koje je zatečeno u izvršenju prekršaja, a lice je pod uticajem alkohola u organizmu preko 1,00 g/kg, pod uticajem opojnih sredstava ili je odbilo da se podvrgne alkotestiranju.

Napominjemo, ukoliko se pod gore navedenim okolnostima počini prekršaj u saobraćaju prema takvom licu se može primjeniti mjera premještanja vozila čiji troškovi idu na račun počinioca prekršaja.

Autor: MUP RS

Comments are closed.