Na području grada Prijedora sinoć obavljena dezinfekcija ulica uz pomoć cisterni

Šef tima za dezinfekciju grada Zlatko Ritan potvrdio je novinarima da je sinoć nastavljena dezinfekcija gradskih ulica i javnih površina u borbi protiv širenja korona virusa.

„Na red su došle javne površine, pješačke staze i saobraćajnice, a u pitanju je nešto temeljniji pristup ovoj aktivnosti nego do sada, a podrazumijeva korištenje cisterni koje će pod visokim pritiskom u kombinaciji sa hlorom i drugim dezinfikacionim sredstvima izvršiti ovaj posao“, rekao je Ritan.

On je dodao da će i u narednom periodu u zavisnosti od potreba i dužine trajanja epidemije kombinovati ovaj sistem dezinfekcije i sistem voćarskih prskalica kojima su do sada redovno dezinfikovane ulice.

„Dezinfekcija uz pomoć cisterni je princip kojim se lakše dezinfikuje, ali puno je i skuplji i iziskuje veću količinu hlora. Pod većim pritiskom tečnost ulazi u pore asfalta, a kod prskalica prirodnim padom dolaze do ovih površina“, objasnio je Ritan.

On smatra da javne pohvale zbog redovnih aktivnosti dezinfekcije u Prijedoru treba da gode ljudima koji nose atomizere i vrše dezinfekciju.

„Stvarno im godi priča da posao nije uzaludan. Mislim da pravi građani vide da se ulažu veliki napori da se pomogne građanima“, istakao je Ritan.

On je najavio da od danas ponovo počinje dezinfekcija svih stambenih ulaza i haustora.

„To je mukotrpan posao gdje se ovi ljudi daju maksimalno i stvarno su zaslužili pohvale koje dobiju sa terena“, izjavio je Ritan.

On je dodao da sinoć nije bilo moguće završiti dezinfekciju svih saobraćajnica na području grada. Rekao je da su sinoć dezinfikovana uža gradska zona Prijedora i LJubije, dok će večeras biti nastavljena dezinfekcija saobraćajnica na Urijama, u Kozarcu i Omarskoj.

Izvor: PrijedorGrad.org

Comments are closed.