Na području grada Prijedora sprovedene pojačane aktivnosti usmjerene na kontrolu brzine kretanja motornih vozila

Policija

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor su, 19. i 20. 11.2015. godine, na području grada Prijedora sproveli pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, usmjerenu na kontrolu brzine kretanja motornih vozila.

Tokom sprovedenih aktivnosti ukupno su kontrolisana 82 vozača. Zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja motornih vozila sankcionisana su 72 vozača. Po akcentu akcije ukupno su napisana i uručena 72 prekršajna naloga, dok su zbog ostalih prekršaja napisana i uručena tri prekršajna naloga. Mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od jednog mjeseca izrečena je ukupno 21 vozaču.

Centar javne bezbjednosti Prijedor apeluje na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih propisa, da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, a policijski službenici će nastaviti sa pojačanim aktivnostima na kontroli učesnika u saobraćaju.

Podsjećamo, od 15. novembra tekuće godine stupila je na snagu obaveza posjedovanja zimske opreme za vozila. Naime, bez obzira na vremenske uslove, sva motorna vozila, od 15. novembra tekuće godine do 15. aprila naredne godine, moraju imati odgovarajuću zimsku opremu.

Autor: MUP RS

Comments are closed.