Načelnik opštine na zasjedanju Foruma za bezbjednost u zajednici

Forum za bezbjednost u zajednici jedna je od nevladinih organizacija koja je doprinijela stvaranju povoljne bezbjednosne , pa i političke situacije u Prijedoru i zato uživa pinu podšrku loklane vlasti. Ovo je izjavio načelnik opštine Prijedor Marko Pavić koji je danas prisustovao svečanoj sjednici ovog foruma.
-Mi u Prijedoru imamo vrlo povoljnu i političku i ekonomsku situaciju i ovaj forum je jedan od faktora koji je tome doprinio i koji takvu pozitivnu sliku šalje u naše okruženje i u cijeli svijet. Bez jednog pozitivno ambijenta nema razvoja lokalne zajednice, nema investicija, zapošljavanja ,a upravo je forum doprinio u stvaranju tog povoljnog ambijenta u Prijedoru, rekao je Pavić.
On je rekao da i konkretne akcije koje je forum preduzimao imaju punu podršku lokalne vlasti jer prepoznaju i nastoje da riješe najživotnije probleme jedne lokalne zajednice
Forum za bezbjednost u zajednici formiran je 2003.godine u sklopu projekta „Bezbjednost zajednice i rad policije u zajednici„ kao neformalno, nestranačko multidisciplinarno tijelo sastavljeno od ravnopravnih članova predstavnika opštine, policije, obrazovanja, zdravstva, vjerskih zajednica, organizacija nacionalnih manjina, Centra za socijalni rad, vatrogastva, mjesnih zajednica, privrednih subjekata, nevladinih organizacija, inspekcija, medija, a otvoren je za saradnju i sa drugim subjektima i organizacijama koje su zainteresovane za njegov rad i mogu dati doprinos u unapređenju bezbjednosti u našoj lokalnoj zajednici. Trenutno broji 28 članova.
Predsjednik Foruma za bezbjednost u zajednici Draško Đenadija je potvrdio da je osnovna vizija foruma Prijedor kao otvoren grad zadovoljnih građana opredijeljenih da vlastitim znanjem i zalaganjem u međusobnoj harmoniji i toleranciji planski i dugoročno grade bezbjednu i održivu budućnost dostojnu čovjeka.
-Istovremeno bezbjednost je jedna od osnovnih ljudskih potreba, odmah poslije potrebe za hranom i vodom jer čovjek čiji život je u opasnosti nije u stanju da kvalitetno promišlja i donosi svakodnevne odluke bitne za njegovo funkcionisanje, rekao je Đenadija.
Problemi da čijoj je identifikaciji do sada radio Forum su maloljetnička delikvencija, vršnjačko nasilje, nasilje u porodici, kriminalitet, saobraćajna problematika, posttraumatski stresni poremećaj, narkomanija, alkoholizam, problem pasa lutalica, bezbjednost učenika u saobraćaju, ograđivanje dvorišta školskih objekata, izgradnja nedostajuće rasvjete na bezbjednosno zanimljivim mjestima, nedostatak trotoara, uređenje autobuskih stajališta u blizini škola.
Opština Prijedor

Comments are closed.