Načelnik Pavić-Apel građanima Prijedora

Budući da je iza nas vikend u kojem je evidentirano 25 požara i gotovo isto toliko paljevina na području Prijedora na kojima pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor nisu mogli da intervenišu zbog nedostatka ljudstva i tehnike, a koji su pri tom radili u tri smjene, ovim putem apelujemo na stanovništvo da prilikom proljećnog uređenja i paljenja otpada, korova i niskog rastinja u dvorištima i na imanjima budu pažljivi kako ne bi izazivali požar.
Iako za sada nisu poznati uzroci požara, nesumnjivo je da je osnovni razlog ljudski faktor i nemarnost pojedinaca koja prijeti da dovede i do mnogo težih posljedica.
Stoga, ovim putem apelujemo na poseban oprez prilikom izvođenja ovakvih radnji na mjestima koja su u blizini naselja ili šumskih gazdinstava i ujedno pozivamo sve domaćine da ukoliko te poslove i obavljaju ,ne napuštaju mjesta paljenja, da u tom poslu zatraže pomoć vatrogasaca te da vatru ne pale po vjetrovitom vremenu.
Sve građane opštine Prijedor upozoravamo da je izazivanje požara krivično djelo, te da bi policija prilikom vršenja nadzora mogla podnositi krivične prijave protiv počinilaca.
Takođe, ovim putem upućujemo i javni poziv pripadnicima Stanice javne bezbjednosti Prijedor, Komunalne policije i Službe za inspekcijski nadzor da svi u svom domenu rada pojačaju kontrole i preduzmi sve potrebne mjere kako bi se spriječilo dalje nesavjesno ponašanje pojedinaca koje, osim što uništavaju šume i zagađuju okolinu, izazivaju opštu opasnost ugrožavajući pri tom ljudske živote i materijalna dobra.
Načelnik opštine Prijedor
Marko Pavić

Comments are closed.