Načelnik Pavić-Čestitka učenicima povodom početka nove školske godine

Načelnik opštine Marko Pavić uputio je čestitke đacima i prosvjetnim radnicima za koje je jutros počela nova školska 2012/13 godina.

„Čestitam svim prijedorskim učenicima, osnovcima i srednjoškolcima početak nove školske godine. Posebne čestitke upućujem đacima prvacima i želim im sretan početak školovanja i da sve svoje vizije o tome šta bi mogli ili htjeli biti u budućnosti i realizuju“, poručio je Pavić.

On je potvrdio da zabrinjava podatak da se iz godine u godinu broj upisanih učenika smanjuje.

„Mi smo 2011. godine imali upisanih 579 đaka prvaka, a ove godine 531, što je 48 učenika manje ili dva odjeljenja, odnosno 8,3 odsto manje upisanih u prve razrede osnovne škole“, rekao je Pavić.

On je dodao i da je u osam prijedorskih srednjih škola upisano 922 učenika dok je u 2011. godini taj broj upisanih učenika iznosio 968.

Inače, u školske klupe u dvanaest osnovnih i osam srednjih škola u Prijedoru prvog dana nove školske godine sjelo je oko 10.000 učenika. Prvačiće je, pored novih drugara i učitelja, dočekao i poklon načelnika opštine, paketić sa prvih školskim knjigama i čestitkom za uspjeh tokom budućeg školovanja.
SRNA

Comments are closed.