Načelnik Pavić obišao radove na izgradnji porodične ambulante u Orlovcima

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić u utorak je sa predstavnicima mjesne zajednice Orlovača, nadzornih organa i Doma zdravlja obišao radove na izgradnji novog objekta ambulante porodične medicine u ovoj prigradskoj mjesnoj zajednici.

„Mi već duže vremena provodimo projekat porodične medicine i ovo je jedan od objekata u prigradskom naselju gdje ima stanovnika za dvije ambulante. Današnjim obilaskom željeli smo da malo pospješimo izgradnju ovog objekta, da što brže budu završeni kako bi građanima približili zdravstvenu uslugu kako ne moraju putovati iz svog mjesta u centar grada“, kazao je Pavić.

On je dodao da je sačinjena dinamika radova do konačnog završetka objekta i da se do sredine oktobra može očekivati prijem prvih pacijenata u ovoj ambulanti porodične medicine.

„Ovu priliku sam iskoristio i za razgovor sa rukovodstvom ove mjesne zajednice gdje smo dogovorili još jedan sastanak i dovršetak nekih infrastrukturnih objekata u ovoj mjesnoj zajednici“, kazao je načelnik Pavić.

Direktorica prijedorskog Doma zdravlja Slavica Popović potvrdila je da će ambulanta porodične medicine u Orlovači imati dva tima porodične medicine za oko 4000 stanovnika.

„U objektu će biti obezbijeđena pored usluga porodične medicine, laboratorijska dijagnostika i apoteka“, kazala je Popovićeva.

Ona je dodala i da su do sada na području opštine završene ambulante u Brezičanima, Rakelićima, Kozarcu, Gornjoj Lamovitoj.

„U gradu je renovirana ambulanta na Urijama sa osam timova porodične medicine, djelimično renovirana i adaptirana stomatološka ambulanta primarnog i sekundarnog nivoa“, kazala je Popovićeva.

Ona je dodala da je 12 timova porodične medicine smješteno u centralnom objektu Doma zdravlja gdje se nalazi i centralna laboratorija, ginekološko-akušerska služba i privode se kraju radovi na drugom spratu gdje će pored pravno-ekonomske službe biti smještena i Higijensko-epidemiološka služba.

„Ostala je još adaptacija ambulanti u Omarskoj i Ljubiji i još jedna ambulanta u Garevcima i Palančištu, a postoje razmišljanja i o izgradnji ambulanti u Tukovima i Gomjenici“, kazala je Popovićeva.

Izgradnja i renoviranje ambulanti porodične medicine je u skladu sa planom odnosno mrežom ambulanti porodične medicine i sa implementacionim planom samog projekta koji je usvojen na SO Prijedor. Tamo su predviđena 42 tima porodične medicine, a mi sad imamo 41 i još jedan je u formiranju.

Investiciona vrijednost objekta po projektu je 250.000 KM, od toga je vrijednost izgradnje prizemlja koja je u toku oko 180.000 KM.
Opština Prijedor

Comments are closed.