Načelnik Pavić sa saradnicima obišao radove na rekonstrukciji društvenog doma na Hambarinama

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić je sa svojim saradnicima juče obišao radove na rekonstrukciji društvenog doma u povratničkom naselju Hambarine. Osim načelnika tu su bili i predsjednica SO Prijedor prim.dr. Azra Pašalić, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Radan Vukadinović i Dragan Bursać direktor „Industroprojekta“. Prisutni su upoznati sa dinamikom radova na rekonstrukciji doma a načelnik Pavić je izrazio zadovoljstvo do sada urađenim. Da podsjetimo, opština Prijedor je za rekonstrukciju doma izdvojila 33.000 KM dok je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 25.000 KM. Kako je potvrdio Nazif Pađan, predsjednik Savjeta MZ Hambarine, opštinskim sredstvima je osim rekonstrukcije doma finansirano i nasipanje puteva.
„U dijelu Hambarina vrši se proširenje puteva i iskop kanala/graba kako bi višak vode nesmetano oticao. Moram istaći da nam je opština Prijedor na čelu sa načelnikom Pavićem izašla u susret i izdvojila 3.600 KM za nabavku cijevi koje se postavljaju u kanale“, dodao je Pađan. „Gospodin Vukadinović je obišao dijelove puteva u MZ Hambarine kako bi se uvjerio šta je sve potrebno rekonstruisati. U pitanju je rekonstukcija puteva u našoj mjesnoj zajednici u zaseocima Kardumovići, Luščani, Horići i put Hamulići“, rekao je „prvi čovjek“ ove mjesne zajednice. Načelnik je prilikom radne posjete obećao da će opština pomoći da se nabave još 3 prozora koji nedostaju na objektu društvenog doma, da se nabavi neophodni materijal za završetak mokrih čvorova na spratu te postavi ograda na gornjoj „galeriji“.

Pavić je izrazio svoje zadovoljstvo onim što je vidio i pohvalio aktuelno rukovodstvo ove mjesne zajednice za sve učinjeno u proteklom periodu. Potpredsjednik Savjeta MZ Hambarine Ismet Imširević je istakao značaj ovog društvenog objekta. „Naš prevashodni cilj je završetak radova na izgradnji doma kako bi se na jednom mjestu našlo sve što je potrebno za okupljanje i druženje omladine sa lijeve obale Sane i naselja koja se tu nalaze“, rekao je Imširević i dodao da je potrebno završiti glazuru, keramičke radove, moleraj i drugu fazu elektro instalacija kako bi dom u konačnosti bio završen. „Trenutno se u ovom društvenom domu nalazi biblioteka koju finansira i vodi Humanitarno udruženje „Humano brdo“ i koja bi uskoro trebala početi sa radom, kafe klub, internet klub, salon zabavnih igara, prostorije Savjeta MZ, ambulanta porodične medicine, a predviđeno je i skorašnje pokretanje kulturno-umjetničkog društva“, dodao je Imširević.
Posjeta načelnika Pavića je iskorištena kako bi se njemu i saradnicima uručile zahvalnice za doprinos pri rekonstrukciji društvenog doma. Zahvalnica je osim gostima iz opštine uručena i Draganu Bursaću iz „Industroprojekta“ koji je pomogao pri izradi projekta te Teufiku Kahrimanoviću koji je sa svojim preduzećem „TIIM“ među prvima podržao projekat rekonstrukcije doma. Ismet Imširević, koji je i predsjednik OFK „Brdo“, je na kraju obećao da će koncert i druženje nakon tradicionalnog prvomajskog turnira u malom fudbalu ove godine po prvi puta biti održan u rekonstruisanoj velikoj sali društvenog doma. „Učinićemo sve što je u našoj moći da do tada završimo radove na velikoj sali a potrudićemo se da tokom ovog ljeta napravimo i svečano otvorenje renoviranog objekta društvenog doma“, dodao je Imširević.

Comments are closed.