Načelnik Pavić u posjeti mjesnoj zajednici Tukovi

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić je u sklopu svojih redovnih aktivnosti u mjesnoj zajednici Tukovi obišao prostorije istoimenog fudbalskog kluba kao i lokaciju na kojoj će biti izgrađena nova crkva u ovom dijelu naše opštine. „Mi nastojimo da u svim mjesnim zajednicama napravimo centre oko kojih bi se okupljali građani a naročito mladi“, rekao je Pavić dodavši da je u proteklom periodu napravljeno mnogo igrališta, domova i drugih sadržaja u mjesnim zajednicama. „U Tukove mo došli da obiđemo nove svlačionice i stadion fudbalskog kluba koji su uređeni i prilagođeni omladini i drugima koji se žele baviti sportom. a potom i da obiđemo temelje buduće crkve koja se gradi u ovom naselju.
Ovdje se pravi jedan centar gdje će svi građani a naročito mladi moći da se okupljaju a iduće godine ovdje je predviđeno da se napravi i ambulanta porodične medicine tako da ćemo imati jednu zaokruženu cjelinu“, dodao je Pavić. Prema njegovim riječima, opština Prijedor je pomogla i u radovima i sa određenim finansijskim sredstvima i pomoći će svagdje gdje može. „Ono što je bitno je činjenica da je ova sredina odredila svoje prioritete i ciljeve i zajednički rade na tome. Mi smo spremni da pomognemo da se to realizuje naročito u sredinama gdje su ljudi unutrašnjim snagama mnogo toga učinili kao što je slučaj u Tukovima“, istakao je načelnik naše opštine. Predsjednik Izvršnog odbora FK Tukovi Zdravko Torbica se u ime kluba i mjesne zajednice zahvalio na dosadašnjoj podršci načelnika Pavića.
„Ovaj izvršni odbor je od nove godine kada je stupio na dužnost pred sebe postavio planove i ciljeve koje nastoji izvršiti. Neki kažu da je ovo završetak nekih poslova ali ja bih to nazvao početkom organizovanog rada u fudbalskom klubu Tukovi“, rekao je Torbica i dodao da će ovaj stadion i ovaj klub od sada imati drugu sliku i gledaće se drugim očima. „Opština Prijedor je klub pomogla sa 5.000 KM ali ovi radovi vrijede više jer smo uložili i dio vlastitih sredstava kao i rad naših članova. U potpunosti su obnovljene dvije svlačionice i prostorija za službena lica a u planu je i postavljanje ograde oko našeg stadiona“, dodao je Torbica. Nakon obilaska stadiona, načelnik Pavić je u pratnji protojereja stavrofora Ranka Maletića obišao i lokaciju na kojoj će se nalaziti crkva u ovom naselju. U toku su pripremni radovi a uskoro se očekuje izlijevanje temelja i njihovo osveštavanje.

Comments are closed.