Nacionalni park „Kozara“: Novi turistički sadržaji povećali broj posjetilaca

kozara-turizam 1Nacionalni park „Kozara“ lani je imao oko 78.000 posjetilaca ili za 8.000 više nego u prethodnoj godini.

Šef marketing službe Parka Nataša Pjanić rekla je da je broj posjeta povećan zahvaljujući novim turističkim sadržajima poput uređenih pješačkih i izgrađenih biciklističkih staza.

„Imamo više projekata čijom bi se realizacijom još više obogatila turistička ponuda, ali je zasad izvjestan info centar čija izgradnja i opremanje bi trebalo da budu završeni ove godine. Info centar će imati više sadržaja, a, između ostalog, izložbeni prostor i malu kongresnu salu“, navela je Pjanićeva.

Posjete u NP „Kozara“ lani su uglavnom bile izletničke i jednodnevne i mahom organizovane u ljetnim mjesecima.

mrakovica-prvi majNP „Kozara“ od ove godine svojim posjetiocima nudi mogućnost kupovine godišnjih i polugodišnjih ulaznica, kao i godišnjih ulaznica za putničko vozilo.

Cijena godišnje ulaznice iznosi 30 KM po osobi, polugodišnje 20 KM po osobi, a cijena godišnje ulaznice za putničko vozilo iznosi 100 KM po vozilu gdje putnici u vozilu ne plaćaju ulaznicu u Park.

Redovna cijena ulaznica je 2 KM za odrasle, a 1 KM za djecu.

S površinom od 3.500 hektara, s bogatom i raznovrsnom florom i faunom, te kulturno-istorijskim naslijeđem, NP “Kozara“ ima sve preduslove da postane prepoznatljivo turističko odredište kojeg je 70-ih i 80-ih godina prošlog vijeka posjećivalo više stotina hiljada turista svake godine.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.