Nagrađeni mladi fotografi: Među najboljima i Prijedorčanka Viktorija Savanović

nagradjena viktorija savanovic 1Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović uručio je fotoaparat učeniku Lazaru Rajkoviću iz Bileće, pobjedniku na konkursu Ministarstva za izbor najbolje fotografije koja je izložena u Izložbenom prostoru „Koraci“.

Ministar je podijelio i diplome za pohvaljene fotografije profesora likovne kulture Nine Puljić iz Teslića, te učenika Teodore Radivojević iz Banjaluke, Viktorije Savanović iz Prijedora, Lidije Pavlović iz Rogatice i Vladimira Mucovića iz Trebinja.

Kasipović je, nakon dodjele priznanja, rekao novinarima da će izložba najboljih 80 fotografija učenika i nastavnika iz RS u Izložbenom prostoru „Koraci“ u Ministarstvu, kao i uručene nagrade doprinijeti i biti još jedan impuls za kreativni izazov u svim školama u RS.

nagradjena viktorija savanovic 2„Uvjeren sam, i to nam potvrđuju iz škola, da organizovanje izložbi u Izložbenom prostoru `Koraci` u Ministarstvu predstavlja kreativni podsticaj i za nastavnike i za učenike. Učinićemo sve da `Koraci` naprave novi korak u 2013. i narednim godinama“, poručio je Kasipović.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je konkurs za fotografiju, na koji je pristiglo 670 fotografija učenika i nastavnika. Odbor za organizaciju izložbe izabrao je najbolje fotografije koje su predstavljene u „Koracima“.

Ovo je 38. izložba u Izložbenom prostoru „Koraci“ na kojoj mladi stvaraoci predstavljaju javnosti svoj kreativni rad.

SRNA

Comments are closed.