Nagrađeni najbolji u akciji Uredi svoj vrt

Svečanim prijemom i uručenjem nagrada u Prijedoru je danas završena akcija „Uredi svoj vrt“ u kojoj su se na konkurs u kategorijama najljepše uređeno dvorište, balkon, školsko dvorište i prostor oko stambenih zgrada prijavila 33 kandidata. Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić je, uručujući diplome i novčane nagrade, zahvalio svim učesnicima što su doprinijeli ljepšem izgledu ove opštine. „Nagrade su podsticaj i vama, ali i onima koji nisu nagrađeni da ubuduće rade još više, kao i onima koji se nisu ni prijavili, a itekako imaju šta da pokažu, da ubuduće učestvuju. Nagrade imaju za cilj da afirmišu ne samo prirodu koju vi oplemenjujete, nego i ljude koji imau potrebu da i sebi i drugima okolinu učine ljepšom“, rekao je Pavić u obraćanju nagrađenima.
On je naglasio da bez zdrave i uređene okoline i očuvanja i oplemenjivanja prirode nema budućnosti, a da poseban značaj ova akcija ima za učenike koji iz godine u godinu borave u sve uređenijim i ljepšim školskim dvorištima. „Nastavićemo i ubuduće stimulisati ovakve i slične akcije, jer želimo da opština Prijedor bude mjesto gdje se uređenju životne sredine pridaje velika pažnja“, istakao je Pavić. Predsjednik opštinske komisije za izbor najuređenijih dvorišta, balkona, školskih dvorišta i prostora oko stambenih zgrada Milenko Radivojac kritikovao je učešće malog broja škola u ovoj akciji. „Iako su sve škole dobile sadni materijal, izuzetno malo ih se prijavilo. Možda je razlog što akcija pada u vrijeme raspusta, ali nije to opravdanje, jer, primjera radi, škola u Kozarcu ima radnika koji ljeti brine o izgledu školskog dvorišta“, naveo je Radivojac.
On je pozvao sugrađane da ubuduće što masovnije učestvuju u ovoj akciji, napominjući da je komisija često imala priliku da prilikom fotografisanja i obilaska prijavljenih učesnika vidi još uređenija i ljepša dvorišta i balkone kod njihovih komšija. Dragani Rodić iz Orlovaca pripalo je, po ocjeni stručne komisije, prvo mjesto u kategoriji dvorišta, dok su drugo i treće mjesto osvojili Milka Knežević iz Donjih Garevaca i Borislav Jokić iz Omarske. Nagradu za najljepši balkon dobila je Božana Lukić iz Čirkin Polja, a drugo i treće mjesto osvojili su Gina Bjelobrk iz Prijedora i Ranka Džakula iz Garevaca. Prva nagrada za najljepše školsko dvorište pripala je Osnovnoj školi „Branko Radičević“ iz Petrova/Ćele, druga OŠ „Vuk Karadžić“ iz Omarske, a treća OŠ „Kozarac“. Prva tri mjesta u svim kategorijama pratile su diplome i novčane nagrade od po 300, 200 i 100 KM, dok je najljepše uređenim prostorom oko stambene zgrade proglašena zajednica etažnih vlasnika u Ulici Drage Lukića u Ljubiji kojoj je pripala robna nagrada – kosilica. Akciju „Uredi svoj vrt“ opština Prijedor provodi već devetu godinu.
SRNA

Comments are closed.