Nagrađeni najbolji učenici

Marko Pavić, načelnik opštine Prijedor priredio je juče tradicionalni prijem za za 12 najboljih osnovaca i 9 srednjoškolaca te im uručio novčanu nagradu u iznosu od po stotinu KM.
-Znanje i mladost su ono na čemu mi mislimo da gradimo našu ukupnu politiku i našu budućnost , a ovo je prilika da nagradimo najbolje nagradimo i da drugima pokažemo da će oni najbolji uvijek biti vrednovani, kazao je Pavić.
On je dodao da će i u godini koja je pred nama biti dovoljno sredstava za podršku talentovanim učenicima, pogotovo onima koji odlaze na takmičenja i time uspješno predstavljaju svoju školu, ali i svoj grad.
Ratko Darda, učesnik matematičke olimpijade u Kazahstanu rekao je da mu je drago što njegov, kao i uspjeh drugih učenika cijene u opštini, što je veoma važna moralna podrška i podsticaj za dalji rad.
Maturant srednje muziče škole „Savo Balaban“ Nevena Marin je rekla da će joj ova nagrada načelnika opštine biti veliki podsticaj za dalji rad i da namjerava da nastavi školovanje na klavirskom odsjeku Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu.
-Bilo mi je drago kad sam čula da ću dobiti ovu novčanu nagradu iz opštine i to mi je dokaz da se sav moj trud svih ovih godina isplatio jer sam imala petice tokom svih ovih godina devetogodišnjeg školovanja, kazala je Ivona Marmat učenica iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Omarske.
Među nagrađenima je Milomir Babić učenik Elektroteničke škole i član inovatorske sekcije sa kojom je nedavno u Zagrebu osvojio zlatnu medalju za svoju inovaciju.
-Činjenica da sam na ovaj način proglašen za jednog od najboljih učenika Prijedora je veliki podsticaj za dalji rad i priznanje za dosadašnji trud i uspješno predstavljanje našeg grada, zajedno sa mojim drugovima, kazao je Babić
Glas Srpske

Comments are closed.