Nagradu časti dobio iz Indije

Miodrag Milovanović, psihijatar i psihoterapeut iz Prijedora, po drugi put okitio se najvišim priznanjem – nagradom časti sa azijskog kongresa za psihoterapiju, održanog početkom januara ove godine u indijskom gradu Kandigarhu.

Četvrti  put u posljednje tri godine Milovanović je učestvovao na međunarodnim kongresima o psihoterapiji i jogi, na koje dolaze ljudi iz cijelog svijeta, a prvu nagrada časti dobio je 2007. godine u indijskom gradu Sagaru.

– Kongres u Kandigarhu je bio vrlo posjećen, učestvovali su predstavnici 39 zemalja sa svih kontinenata i bilo je mnogo dobrih radova, tako da dobijeno priznanje ima još veću težinu – kaže Milovanović. On je, osim što je bio u Organizacionom odboru kongresa, predstavio svoj rad koji se zasniva na  proširenju svjesnosti.

Povodom kongresa, objavljena je i knjiga pod nazivom „Psihoterapija i joga tradicije“, a, između ostalih, u njoj je objavljen i Milovanovićev rad.

– To mi je zaista čast i jako mi je drago zbog toga – kaže on.

Milovanović je potvrdio i da se posljednjih godina znanje iz joge širi po cijelom svijetu, kao i da je na kongresu bilo dosta radova koji uz pomoć joga terapije pomažu ljudima sa organskim problemima, šećernom bolešću, reumatskim problemima, što je za sada novina.

On je dodao i da je dobio novi poziv  za učešće na međunarodnom kongresu krajem ove ili početkom iduće godine u Indiji, kao i da ima u planu odlazak na svjetski kongres za psihoterapiju u avgustu 2011. godine, koji će biti održan u Sidneju.

– Iako ne nailazim svaki put, prilikom odlaska na ovakva putovanja i okupljanja kolega iz struke, na razumijevanje zdravstvene ustanove u kojoj radim, Opšte bolnice u Prijedoru, smatram da odlazak na kongres ovog tipa donosi neophodnu  razmjenu  iskustava i  znanja, kao i  puno novih informacija koje se uvode u praksu – rekao je Milovanović.

Glas Srpske

Comments are closed.