Najbolja škola na „Inostu mladih 2016“

23-Prijedor---medalje-i-diplome-za-Os-Branko-copic

Učenici Osnovne škole „Branko Ćopić“ Prijedor osvojili su tri zlatne medalje i tri diplome na Međunarodnoj izložbi ideja, inovacija i stvaralaštva mladih „Inost mladih 2016“ u Banjaluci.

„Što je najvažnije, nagrađeni smo diplomom i peharom za najbolju osnovnu školu“, rekla je danas Srni direktor ove škole Sanja Munjiza.

Mladi inovatori osvojili su zlatne medalje za najbolji rad osnovnih škola za eksponat pista za avione kojeg su izradili učenici Aleksa Vukojević i Jovan Stijepić, za maketu tunela sa solarnim kolektorom koju su izradile učenice Barbara Vujinović i Danijela Kajtez i za fontanu u boji koju su izradili Nemanja Bilić i Milan Maksimović.

Učenica Marija Marinović nagrađena je specijalnom diplomom za izradu radova origami tehnikom.

Škola je nagrađena i diplomom za najboljeg mentora osnovnih škola, specijalnom diplomom za učešće i doprinos na Osamnaestoj međunarodnoj izložbi ideja, inovacija i stvaralaštva „Inost mladih 2016“ Banjaluka.

23-Prijedor---Milica-Mudrinic-pored-svoga-nagradjenog-rada

Učenica devetog razreda ove škole Milica Mudrinić osvojila je prvo mjesto, diplomu u novčanu nagradu od 150 KM u konkurenciji od 400 radova na likovnom konkursu u povodu 160 godina od rođenja Nikole Tesle o temu „Život i djelo Nikole Tesle“.

Autor: SRNA

Comments are closed.