Najbolji strelac među slikarima i najbolji slikar među strelcima

Zoran Radonjić (36), akademski slikar iz Prijedora, autor nekoliko dugometražnih igranih filmova za djecu i putopisnih serija, ubjedljivo je prošlog mjeseca osvojio zlato, u Sisku na takmičenju streličara s prostora eks Jugoslavije. Da sve bude zanimljivije ovo je i prvo zlato i prva medalja streličarskog kluba „Kozara“ koji u Prijedoru postoji tek dva mjeseca i broji samo pet članova.
Radonjić tvrdi da za naše prilike velikim uspjehom ipak nije iznenađen.
-Vježbamo redovno. Prije ovog takmičenja nastupio sam u Marofu i čini mi se u jačoj konkurenciji i u kategoriji standardnog luka osvojio drugo mjesto. Oba uspjeha su mi podjednako draga, mada je ovaj drugi i prvo priznanje „Kozari“- kazao je Radonjić koji u sebi ne vidi nikakavog Robina Huda, već samo nekog ko smatra « da je ovaj sport prilično opuštajući, pogotovo za ljude koji rade neki stresan posao.
Velika želja ovog svestranog Prijedorčanina je da ima i olimpijski luk s kojim bi se uz svakodnevne vježbe, predstavljajući streličarski klub „Kozara“ i naš grad pojavio i na nekom od svjetskih streličarskih takmičenja.
Tekst – Kozarski vjesnik
Foto – Zoran Radonjić

Comments are closed.