Najkutak RS-Dvorište Osnovne škola Vuk Karadžić iz Omarske za primjer

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Omarske je, nakon renoviranja prije dvije godine jedna od najuređenijih škola na području prijedorske opštine. Direktor Milorad Stupar kaže da je ponosan na svoje učenike, a ima ih oko 650, koji su nakon što su uselili u uređene učionice, sami odlučili da urede i školsko dvorište.
– Tako su sve odjeljenske zajednice prihvatile da same urede i zelenu površinu oko škole i početkom drugog polugodišta ove školske godine dogovorile da svaka zasadi po tri ruže, kako bi tokom ljetnih mjeseci učenici, ali i prolaznici, uživali u njenim bojama i lijepo uređenom dvorištu. To je rezultiralo činjenicom da sad imamo preko 400 ruža u našem školskom dvorištu – kaže Stupar.
On dodaje da su učenici imali punu podršku nastavnika, ali i roditelja koji su sami slali strukove cvijeća i čak dolazili da ih zajedno sa djecom posade.
– Imali smo slučajeve da su roditelji kada su dolazili na roditeljski sastanak donosili cvijeće i ostajali da kopaju i zaliju cvijeće zajedno sa učenicima – rekao je Stupar.
On je dodao i da su nakon sadnje cvijeća, učenici izrazili želju da prostor oko škole, koje je inače u susjedstvu crkve, urede kao jedan park i da postavljanjem ručno rađene fontane stvore idealno mjesto za druženje mladih.
Prema Stuparovim riječima, ta je ideja opšteprihvaćena jer Omarska ne pruža mnogo mogućnosti za zabavu mladih.
– Umjesto da lutaju po mračnim ulicama i sjede u kafićima, učenici su svojim vršnjacima podarili mjesto gdje mogu da prošetaju, da sjede i da se druže tokom dugih ljetnih noći.
– U svim tim aktivnostima koristili smo prirodne materijale: drvo, kamen, zemlju, tako da se naše, sada uređeno dvorište, stopilo sa okolnim zelenilom kojim obiluje čitavo Potkozarje – kaže Stupar.
Kako glasati
SMS-om glasate tako što. na broj 091/510-101 pošaljete poruku koja sadrži riječ GLAS zatim redni broj.
Primjer ako želite glasati za dvorište Osnovne škole „Vuk Karadžića“ iz Omarske, a ono je pod rednim brojem 14, tekst SMS poruke glasi: GLAS 14.
Broj važi sa sva tri operatera mobilne telefonije u BiH.
Cijena poruke je 0,8 KM + PDV
Glas Srpske

Comments are closed.