Najmlađa beba rođena sa zubićem

20-Ostra-Luka---najmladja-beba-Emilija-rodjena-sa-zubicem

U Oštroj Luci danas je održana prva ovogodišnja konferencija beba u Republici Srpskoj.

Robne nagrade dodijeljene su najmlađoj bebi, najstarijem djetetu i bebi sa najviše braće i sestara.

Najmlađa beba Emilija Stojnić danas ima 34 dana i prvo je dijete u porodici Stojnić. Rođena je sa zubićem.

20-Ostra-Luka---od-pocetka-godine-rodjeno-sedam-beba

„Progrizla je dudu i po tome smo primijetili da se nešto dešava. Primijetili smo zubić i zabrinuli smo se zbog toga. Odveli smo je ljekaru, a ljekar nam je rekao da nemamo razloga za brigu i da je to vrlo rijetka pojava, ali se dešava“, kaže mama Ivana.

20-Ostra-Luka---porodica-Gajić-ima-cetvero-djece

Nagradu za bebu sa najviše braće i sestara dobila je beba Adrijana Gajić koja ima i tri starija brata, a jedan od braće – Danilo – dobio je nagradu kao najstarije dijete na konferenciji beba, s obzirom na to da je gornja granica za učešće pet godina.

20-Ostra-Luka---prigodan-program-priredili-ucenici-i-nastavnici-OS-Desanka-Maksimovic

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za porodicu Republike Srpske Bosiljka Bošnjak rekla je da ova manifestacija nastoji ukazati na značaj roditeljstva koje predstavlja najljepšu, ali i najodogovorniju ulogu u životu.

„Na poziv Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske ove godine odazvalo se 26 lokalnih zajednica. Počinjemo danas u Oštroj Luci, a završavamo 3. jula u Ribniku“, rekla je Bošnjak.

20-Ostra-Luka---prva-ovogodisnja-konferencija-beba

Zamjenik načelnika opštine Oštra Luka Dragan Mastikosa rekao je da se konferencija beba u ovoj opštini održava po treći put i da joj je cilj da poveća natalitet.

„Teška je ekonomska situacija u Republici Srpskoj, ali mladima treba pružiti šansu. Treba adekvatne programe donijeti na republičkom nivou. Ekonomski faktor je najbitniji i treba povećati dječiji dodatak da se poboljša stabilnost porodice“, naveo je Mastikosa.

Prigodan program priredili su nastavnici i učenici Osnovne škole /OŠ/ „Desanka Maksimović“ u Oštroj Luci.

U ovoj opštini od početka godine do danas rođeno je sedam beba.

Autor: SRNA

Comments are closed.