Najveća nagrada čestitke njenih đaka

Učiteljicu Osnovne škole „Dositej Obradović“ Drenu Tramošljanin, dobitnicu ovogodišnje Svetosavske povelje za najbolju prijedorsku učiteljicu, generacije osnovaca će pamtiti po brojnim vrlinama, a prije svega po nesebičnoj pomoći svima koji su bili željni novih saznanja.

Pored pedagoškog rada sa djecom, stalno se potvrđivala u radu sa omladinom i stanovnicima mjesta u kojima je radila. Svi jednoglasno govore da je veoma savjesna, kreativna i odgovorna, zbog čega je  i ponijela titulu najbolje učiteljice. 

Nagradu je doživjela emotivno, mada kaže da joj je najveća nagrada to što su joj prvi čestitali njeni đaci.

– Veoma sam ponosna na ovu nagradu, posebno zato što sam je dobila zahvaljujući mojim učenicima i njihovim roditeljima, kao i mojim kolegama sa kojima sam veoma dobro sarađivala – rekla je Tramošljaninova.

Ona je dodala da bez angažovanja svih, bez podrške i pomoći i roditelja i kolega, kao važne karike u prosvjeti i vaspitno-obrazovnom procesu, ne bi postigla rezultate koje sada ima.

– Još kao mala željela sam da postanem učiteljica i sa mnogo ljubavi sam tokom radnog vijeka obavljala sve poslove i zaduženja koje sam imala. Osim toga, to je i porodična tradicija. Moj stric, strina, bratična, ujaci, porodično smo prosvjetni radnici – istakla je Tramošljaninova.

Drenini prvi učiteljski dani počeli su 1971. godine u selu Gornja Marićka. Od tada pa do 1987. godine radila je i u selima Krivaja, Srednja Marićka, Miljakovci i Zecovi, a onda je prešla u Osnovnu školu tada „Mladen Stojanović“ a sada „Dositej Obradović“.

Put učiteljice bio je, kaže, u početku istinski težak, ali je uz dobru saradnju sa mještanima u selima u kojima je radila, svoje zadatke sa zadovoljstvom uspješno i na vrijeme ispunjavala.

Drena kaže da se trudila da i u svojoj porodici i u sredini u kojoj je radila prenese nešto od tog umijeća u vaspitnom radu i nada se da je tome i uspjela.

Savjet

– Onima koji tek sada kreću na taj put kojim sam je prošla, savjetujem da samo idu hrabro i sa ljubavlju obavljaju ovaj posao. Za dobre rezultate neophodan je timski rad, kao i saradnja sa roditeljima i kolegama – naglasila je Drena Tramošljanin.

Glas Srpske

Comments are closed.