Najveći lažov lovac iz Omarske

Mirko Popović iz Omarske pobjednik je ovogodišnje, devatnaeste po redu, „Lažijade“, jedinstvene manifestacije u kojoj se takmičari nadmeću u laganju, odnosno pričanju nevjerovatnih lovačkih priča.

Manifestaciju organizuje Lovačko udruženje „Srndać“ iz Omarske, a ove godine prijavio se mali broj takmičara pa se Popović, kojem je pripala nagrada od 500 KM, nadmetao sa još trojicom lažova. Mirkova priča o keru Lisanu koji je bio toliko ljut na njega da ga je pljunuo kada je on promašio zeca bila je, po ocjeni tročlanog žirija kojeg su činili Nikola Bogdanović, Dragan Lakić i Milenko Lazić, najbolja.

– Nije bilo sumnje ko je najbolji. Pokazala je to i reakcija publike koja se od srca nasmijala Popovićevoj prići – rekao je predsjednik žirija Dragan Lakić.

Popović se, kako nam je otkrio, nadao prvom mjestu i ovo mu je bila prva nagrada na „Lažijadi“ na kojoj je i ranije učestvovao.

– Nagradu od 500 maraka koju sam dobio pokloniću supruzi za 8. mart – izjavio je Mirko nakon što mu je prošlogodišnji pobjednik Dragan Maksimović uručio koverat sa nagradom.

Predsjednik Lovačkog udruženja „Srndać“ Zoran Prcać bio je zadovoljan posjetom na ovogodišnjoj „Lažijadi“.

– „Lažijada“ je počela prije dvadeset godina. Na prvoj je bilo svega tridesetak gostiju i takmičara a, evo, posljednjih godina ova manifestacija okupi i do 500 posjetilaca – kazao je Prcać.

„Lažijadi“ su prisustvovali i predstavnici opštine Prijedor i Lovačkog saveza RS, a predsjednik Saveza Vukašin Vojinović učestvovao je u takmičenju za najboljeg lažova.

Načelnik Prijedora Marko Pavić najavio je intenzivniju saradnju sa lovcima kako bi se na području Prijedora razvio lovni turizam

jer, kako je rekao, Kozara i Potkozarje imaju sve uslove za to.

Gosti

Zoran Prcać je naglasio da su i ove godine lovcima iz Omarske stigli pobratimi iz Lovačkog udruženja „Trest“ iz Petrovca na Mlavi, koji su za goste na „Lažijadi“ imali posebno iznenađenje. Karnevalska grupa „Vilenjaci sa Mlave“ izvela je performans pod nazivom „Sve je isto samo njega nema“.

Tako su se u jednom trenutku u sali prvo pojavili pioniri sa štafetom, a onda su ušli Tito i njegova supruga Jovanka. Lažni Tito je održao govor pozdravljajući lovce i poželivši im bistro oko i mirnu ruku.

Glas Srpske

Comments are closed.