Nakon dvadeset godina ipak proslavili matursko veče

Krajem jula mjeseca, osmero Prijedorčana/Dubičanaca rasutih po cijelom svijetu, okupilo se u jednom ugostiteljskom objektu u našem gradu da po prvi put proslave svoje matursko veče i obilježe 20 godina od završetka svog srednjoškolskog obrazovanja.

Radi se o nekadašnjim učenicima prijedorske Građevinske škole, generacija 1988-92. koji su zbog ratnih dešavanja ostali uskraćeni za jednu divnu uspomenu koja se pamti čitav život.

Prema riječima Dragane Čiča iz Trnopolja koja sada živi u Belgiji, bio je ovo prvi sastanak nekadašnjih „građevinaca“ koji su sticajem nesretnih okolnosti ostali bez maturske večeri ali i bez maturske ekskurzije.

„Ovoga puta sastalo se nas osmero, ali najbitnije je da smo nakon 20 godina probili led. Sigurna sam da će u narednim godinama naši susreti biti i češći i brojniji“, rekla je Dragana ističući imena nekadašnjih razrednika Vere Jazić, Gorana Kantara, Abdulaha Puškara, uz nadu da će se naredni put među njima naći i neki od njihovih profesora.

„Putevi su nas odveli na razne strane. Sada smo privatni preduzetnici, trgovci, bankari, pekari, opštinski službenici, arhitekte … Te julske večeri bili smo samo maturanti građevinci koji su se okupili na svojevrsnoj proslavi svoje mature na kojoj smo se divno proveli“, dodaje Dragana Čiča.

Prisutni su bili (s lijeva na desno): Amra Terzić(Gomjenica-SAD), Samir Deumić (Puharska-Švedska), Dragana Čiča (Trnopolje-Belgija), Robert Perko (Prijedor-Njemačka), Sanja Henić-Desnica (Prijedor), Aleksandar Maksić(Prijedor), Monika Babić(Kozarska Dubica-Švedska) i Milan Vojvodić (Tukovi).

Comments are closed.