Nakon ispaljivanja, raketa završila u kokošinjcu

Umjesto u gradonosni oblak jedna od protugradnih raketa ispaljenih prekjučer na području regije Prijedor završila je ni manje ni više nego u kokošinjcu, vlasništvu Ðure Konjevića iz Kadinog Jelovca kod Kozarske Dubice.

„Slučaj“ je dobio i policijski dosije, jer je ljutiti vlasnik kokošinjca u kojem je zbog rakete stradala i jedna kokoš sve prijavio policiji u Bosanskoj Dubici od koje navodno očekuje da sve detaljno ispita.

U regionalnom protivgradnom centru RS-a u Novoj Topoli kod Banje Luke saznajemo da se nešto slično ove godine dogodilo i u Banjoj Luci, s tim što je protugradna raketa završila u jednom od krovova. U Centru kažu da su ovakvi slučajevi očekivani jer i u tehničkoj dokumentaciji ovakvog tipa raketa stoji i to da od njih stotinu treba očekivati bar dvije neispravne.

– U ovoj godini smo već do sada ispalili isti broj raketa koliko za cijelu prošlu godinu, 628 od kojih samo dvije nisu završile u gradonosnim oblascima – kazao je Milenko Petrović, rukovodilac centra u Novoj Topoli rekavši da je za protivgradne rakete do sada izdvojeno oko 250.000 maraka.

Izvor: Dnevni avaz

Comments are closed.